ΕΣΧΑ: Απόφαση για ΑΜΚ και έκδοση ομολογιακού

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 28 εκατ. ευρώ και την έκδοση ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ αποφάσισε η σημερινή γενική συνέλευση της Alfa Alfa Energy.

ΕΣΧΑ: Απόφαση για ΑΜΚ και έκδοση ομολογιακού
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 28 εκατ. ευρώ και την έκδοση ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ αποφάσισε η σημερινή γενική συνέλευση της Alfa Alfa Energy.

Συγκεκριμένα, αρχικώς η εταιρία θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και σε δωρεάν διανομή 672.591 νέων μετοχών, σε αναλογία 2,5 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές.

Στη συνέχεια η εταιρία θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ύψους των 28 εκατ. ευρώ με την έκδοση 5.604.930 μετοχών νομαστικής αξίας 0,6 ευρώ, σε αναλογία 1 νέα μετοχή για κάθε 1 παλαιά.

Επίσης, η γενική Συνέλευση των μετόχων της Alfa Alfa Energy εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της εταιρίας, πρώτον, για την εξεύρεση αναδόχου με στόχο την υλοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 28 εκατ. ευρώ και τη διαπραγμάτευση ως προς τον χρόνο και τους λοιπούς όρους της εν λόγω αύξησης και, δεύτερον, για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων έκδοσης ομολογιακού δανείου για αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ανακοινώθηκε η επιτευχθείσα αναδιοργάνωση του ομίλου, η οποία προβλέπει την απλοποίηση της δομής του, με τη δημιουργία τεσσάρων νέων τμημάτων (στεγάνωσης, κατασκευών, οδοποιίας και εμπορίας), την αναδιάρθρωση των διαδικασιών παραγωγής και διάθεσης προϊόντων, και την εφαρμογή προγράμματος περιορισμού των λειτουργικών εξόδων.

Παράλληλα, στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι συμφωνίες για τη δημιουργία τριών (3) σημαντικών Joint Ventures, τα οποία έχουν ως στόχο την αποτελεσματική διαχείριση ”στρατηγικών” παγίων στοιχείων του ολλανδικού ομίλου.

Το πρώτο Joint Venture, το οποίο γίνεται με τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρία του κλάδου παγκοσμίως, πρόκειται να αξιοποιήσει τους αποθηκευτικούς χώρους του διυλιστηρίου στο Αμστερνταμ που θα λειτουργεί ως tank farm.

Το δεύτερο Joint Venture αφορά στην επεξεργασία και απορρόφηση προϊόντων ασφάλτου και γίνεται με τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο, σε έργα οδοποιίας στην Ευρώπη, ενώ το τρίτο Joint Venture, το οποίο προχωρά σε συμφωνία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στα πετρελαιοειδή, έχει ως στόχο την αποθήκευση, μεταποίηση και εμπορία ασφάλτου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος, τονίζεται ότι οι στρατηγικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει σήμερα η Alfa Alfa Energy, αναμένεται να επηρεάσουν θετικά και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας κατά τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Alfa Alfa Energy κατά το 2003 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, σε ενοποιημένη βάση, αναμένεται να φτάσουν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχη πορεία ανάπτυξης προβλέπεται και γα το 2004 με ενοποιημένες πωλήσεις στα 175 εκατομμύρια ευρώ, και ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Πέτρος Μπάρκας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v