Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜIG: Καίριος ο ρόλος στην ενοποίηση των τραπεζών

Νέα προσπάθεια ενοποίησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος επιχειρεί η MIG μέσω της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, σχολιάζει το site οικονομικών αναλύσεων breakingviews.com.

ΜIG: Καίριος ο ρόλος στην ενοποίηση των τραπεζών
Νέα προσπάθεια ενοποίησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος επιχειρεί η MIG μέσω της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει το έγκυρο site οικονομικών αναλύσεων breakingviews.com. σε άρθρο με τίτλο "Eλληνικός Χρυσός".

O αντιπρόεδρος της εισηγμένης, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, επιδιώκει να "εκμεταλλευτεί" το κλίμα που επικρατεί και να αναζωογονήσει τις προσπάθειες ενοποίησης του κατακερματισμένου ελληνικού τραπεζικού κλάδου.

Ο όμιλος της Marfin, που προήλθε από τριπλή τραπεζική συγχώνευση το 2005, έχει προσφέρει αποδόσεις της τάξης του 400% στους μετόχους, με το Dubai Financial Group να αποτελεί μέτοχο πλειοψηφίας.

Μετά την αύξηση των 5,2 δισ. ευρώ το 2007, η MIG εγκατέλειψε τα σχέδια μόχλευσης του ισολογισμού της και εξελίχτηκε σε επενδυτική εταιρία συμμετοχών (investment holding company) με ευρεία σειρά επενδύσεων.

Ο όμιλος διαθέτει ρευστότητα 1 δισ. ευρώ και μηδενική μόχλευση.

Σε ό,τι αφορά τη νέα αύξηση, δεν είναι ξεκάθαρο τι ποσό θα καλύψει το Dubai Group. Σύμφωνα με πηγές κοντά στη διαδικασία, ένα μεγάλο ποσοστό της αύξησης θα καλυφθεί από εύπορους Έλληνες εφοπλιστές που αναζητούν καταφύγιο για να τοποθετήσουν τα χρήματα που απέσυραν από τις διεθνείς τράπεζες.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η τιμή της αύξησης είναι με premium 20% σημαίνει πως η MIG έχει εμπιστοσύνη ότι θα βρει τα κεφάλαια που αναζητά.

Με περίπου 6 δισ. ευρώ η MIG θα μπορούσε να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην αναμόρφωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, επισημαίνει το άρθρο στο breakingviews.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v