Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σχέδια της Εθνικής για τη Ρωσία

Επίσκεψη λίγων ημερών στη ρωσική πρωτεύουσα θα πραγματοποιήσει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θ. Καρατζάς, με σκοπό να εξετάσει την εκεί επέκταση της Εθνικής στο Investment Banking. Εξάλλου, όπως δήλωσε από το Ντουμπάι ο υποδιοικητής, Απ. Ταμβακάκης, σε 15 ημέρες ολοκληρώνεται το deal στη Ρουμανία.

Τα σχέδια της Εθνικής για τη Ρωσία
Oλιγοήμερη επίσκεψη στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει την 1η Οκτωβρίου ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θ. Καρατζάς, προκειμένου να έχει συζητήσεις αναφορικά με το ενδιαφέρον του Ιδρύματος για επέκταση στο χώρο του Investment Banking.

Ο κ. Καρατζάς θα συνοδεύεται από τον υποδιοικητή κ. Απ. Ταμβακάκη, ο οποίος στο Ντουμπάι, όπου βρέθηκε επ΄ ευκαιρία της ετήσιας συνεδρίασης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενημέρωσε σχετικά τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Το ενδιαφέρον της Εθνικής στο investor banking της Ρωσίας δεν είναι γενικό, αλλά ειδικό, με την προσοχή να στρέφεται στις δυνατότητες που προσφέρει η εκεί χρηματιστηριακή αγορά.

Εξάλλου, εντός δύο εβδομάδων ”το πολύ” η Εθνική αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τις τυπικές διαδικασίες για την εξαγορά της ρουμανικής Banca Romaneasca.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους Έλληνες δημοσιογράφους ο υποδιοικητής της Εθνικής κ. Απ. Ταμβακάκης, η κίνηση αυτή της Εθνικής κλείνει ένα σημαντικό κενό παρουσίας της στα Βαλκάνια, αφού στο ένα γραφείο που ήδη λειτουργεί αυτόνομα στο Βουκουρέστι σήμερα, θα προστεθούν 25 ήδη λειτουργούντα καταστήματα.

”Η Ρουμανία είναι η τελευταία χώρα στα Βαλκάνια που δεν είχαμε ενεργή τραπεζική δραστηριότητα”, είπε ο κ. Ταμβακάκης.

Τόσο ο τελευταίος, όσο και ο γενικός διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εθνικής, Αγις Λεώπουλος, είχαν στο Ντουμπάι συνάντηση με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας, κ. Isarescu, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν λεπτομέρειες της επικείμενης εξαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v