Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Αναβάθμιση από S&P σε "positive"

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τη γενική εικόνα (outlook) της Marfin Investment Group προχώρησε η S&P στις 2 Οκτωβρίου. Τι αναφέρει ειδικό δημοσίευμα της "WSJ".

MIG: Αναβάθμιση από S&P σε positive
Σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τη γενική εικόνα (outlook) της Marfin Investment Group προχώρησε η S&P στις 2 Οκτωβρίου, αναθεωρώντας τη σύστασή της από "negative" σε "positive", επιβεβαιώνοντας παράλληλα την αξιολόγηση "BB/B" για την πιστοληπτική ικανότητα.

Ο οίκος χαιρετίζει τη σχεδιαζόμενη βελτίωση της κεφαλαιοποίησης, η οποία όπως αναφέρει έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση του ομίλου. Ο οίκος αναφέρει ακόμη ότι, ενώ βρίσκει ικανοποιητική τη ρευστότητα και τη μόχλευση του ομίλου, η οικονομική του πολιτική, όπως και οι ικανότητές του στη διαχείριση του ρίσκου εξακολουθούν να εξελίσσονται.

Η σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου, κατά την S&P, καταδεικνύει το τέλος της αμυντικής επενδυτικής στρατηγικής της MIG, καθώς και τον εστιασμό της στον κλάδο της.

Η αύξηση υπόκειται στην έγκριση των μετόχων που αναμένεται να δοθεί σε έκτακτη Γ.Σ., αλλά ο οίκος αναμένει ότι η MIG θα προσπαθήσει να κινηθεί γρήγορα προς τα εμπρός με την αναθεωρημένη της στρατηγική. Επίσης, αναμένει από τη MIG να επιμείνει στις υπάρχουσες στο χαρτοφυλάκιό της εταιρίες, που βοηθούν στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων.

Το δημοσίευμα της "WSJ"

Η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ θα καταστήσει τη Marfin Investment Group (MIG) το μεγαλύτερο εισηγμένο private equity σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της "Wall Street Journal" με τίτλο "Marfin to raise $7 billion" και με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου. 

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μετά την ΑΜΚ η MIG θα ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση το βρετανικό private equity 3i Group PLC. του οποίου αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 3,7 δισ. στερλίνες (6,58 δισ. δολάρια).

Η "WSJ" τονίζει ότι ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια της ΑΜΚ για ενοποιήσεις στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, τονίζοντας ότι σε δηλώσεις του έχει επισημάνει πως επί ελληνικού εδάφους υπάρχει χώρος για δύο μεγάλες τράπεζες, για μία μεσαίου μεγέθους και για ακόμη μερικούς εξειδικευμένους, μικρότερους, χρηματοοικονομικούς ομίλους.

Η εφημερίδα τονίζει πως είναι ασυνήθιστο στην τρέχουσα περίοδο να προσφέρει κάποιος μετοχές χωρίς discount στους μετόχους, ενώ συμπληρώνει πως ο κ. Βγενόπουλος έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν τολμηρά deals.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v