Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Ειδικό δημοσίευμα για MIG

Το μεγαλύτερο private equity παγκοσμίως θα καταστεί η MIG μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

WSJ: Ειδικό δημοσίευμα για MIG
Η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ θα καταστήσει την Marfin Investment Group (MIG), το μεγαλύτερο εισηγμένο private equity σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως επισημαίνει δημοσίευμα της «Wall Street Journal» με τίτλο «Marfin to raise $7 billion» και ημερομηνία 2 Οκτωβρίου. 

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα μετά την ΑΜΚ η MIG θα ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση το βρετανικό private equity 3i Group PLC η οποία αγγίζει αυτή τη στιγμή στα 3,7 δισ. στερλίνες (6,58 δισ. δολάρια).

Η «WSJ», τονίζει ότι ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος θα «χρησιμοποιήσει» τα κεφάλαια της ΑΜΚ για ενοποιήσεις στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, τονίζοντας ότι σε δηλώσεις του έχει επισημάνει ότι επί ελληνικού εδάφους υπάρχει «χώρος» για δύο μεγάλες τράπεζες, μία μεσαίου μεγέθους και ακόμη μερικούς εξειδικευμένους, μικρότερους, χρηματοοικονομικούς ομίλους. 

Η  «WSJ» επισημαίνει πως είναι ασυνήθιστο στην τρέχουσα περίοδο να προσφέρει κάποιος μετοχές χωρίς discount στους μετόχους, ενώ τονίζει πως ο κ. Βγενόπουλος έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν «τολμηρά deals».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v