Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόγραμμα αναδιοργάνωσης από Επίλεκτο

Σε πολιτική συρρίκνωση των δαπανών -ακόμη και με μείωση του αριθμού των εργαζομένων- και σε έλεγχο της παραγωγής για ορθολογικότερη διαχείριση της αποθεματοποίησης προτίθεται να προχωρήσει η Επίλεκτος.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Πρόγραμμα αναδιοργάνωσης από Επίλεκτο
Σε πολιτική συρρίκνωση των δαπανών -ακόμη και με μείωση του αριθμού των εργαζομένων- και σε έλεγχο της ποσότητας παραγωγής σε σχέση με τη ζήτηση, προκειμένου να επιτευχθεί ορθολογικότερη διαχείριση της αποθεματοποίησης των αγαθών, προτίθεται να προχωρήσει η Επίλεκτος.

Οι παραπάνω κινήσεις αποτελούν μέρος ενός νέου γενικότερου προγράμματος αναδιάρθρωσης, που ακολουθείται και στόχο έχει τον περιορισμό των πολύ υψηλών ζημιών στις οποίες υποχρεώνεται ο εισηγμένος όμιλος.

Η εταιρία κατά την οικονομική χρήση 2007 - 2008 που έληξε στις 30/6 παρουσίασε μείωση πωλήσεων (τόσο λόγω του περιορισμένου όγκου όσο και εξαιτίας των πτωτικών τιμών πώλησης στο νήμα διεθνώς), αρνητικό μικτό κέρδος 3,6 εκατ. ευρώ, αύξηση καθαρού τραπεζικού δανεισμού στα 34 εκατ. ευρώ και ζημίες 7,09 εκατ., έναντι 5,99 εκατ. κατά την προηγούμενη χρήση.

Η δραστηριοποίηση της Επίλεκτος στην αγορά των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, μέσα από την άδεια φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 9,99 MW που έχει λάβει, ουσιαστικά αποτελεί μονόδρομο στην προσπάθεια για αναστροφή -ή έστω για σημαντικό περιορισμό- των ζημιών του εισηγμένου ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v