Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάψευση Χριστοδουλάκη για Σημίτη- Καρατζά (ETE)

Δεν συζητήθηκε θέμα διάθεσης του ποσοστού του Δημοσίου στην Εθνική Τράπεζα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των κ. Σημίτη- Καρατζά δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Ντουμπάι ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης.

Διάψευση Χριστοδουλάκη για Σημίτη- Καρατζά (ETE)
Δεν συζητήθηκε θέμα διάθεσης του ποσοστού του Δημοσίου στην Εθνική Τράπεζα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης των κ.κ. Σημίτη- Καρατζά.

Αυτό δήλωσε σε Ελληνες δημοσιογράφους στο Ντουμπάι, όπου βρίσκεται για τη συνδιάσκεψη ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης.

Σημειώνεται ότι μερίδα του σημερινού Τύπου κάνει λόγο για ”αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών τη Δευτέρα αναφορικά με το μέλλον του ποσοστού του δημοσίου στην Εθνική”.

Εξάλλου, ολοκληρώνεται αύριο η ετήσια κοινή συνεδρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι εκτιμήσεις για ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας δεν πρέπει να πέφτουν έξω και τα αισιόδοξα μηνύματα μάλλον περιλαμβάνουν και την ελληνική οικονομία.

Αυτό τόνισε σε ενημερωτική συνάντηση με Ελληνες δημοσιογράφους ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης, που σήμερα το απόγευμα μίλησε στους συνέδρους.

Ο κ. Χριστοδουλάκης επανέλαβε την κυβερνητική ”γραμμή” με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης του ελληνικού ΑΕΠ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάλλον θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω στο τελευταίο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της καλής οικονομικής μας πορείας και της σταθεροποίησης του διεθνούς συστήματος.

Ο κ. Χριστοδουλάκης επισήμανε ακόμη ότι για πρώτη φορά την τελευταία επταετία το ΔΝΤ προέβλεψε βελτίωση του ελληνικού ΑΕΠ, που σήμερα απολαμβάνει ρυθμούς ανάπτυξης 3,8%.

Στόχος της κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, είναι να προχωρήσει ακάθεκτη στο πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v