Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάλλας: Οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς

Ο κ. Μιχ. Σάλλας έκανε δηλώσεις για τη χρηματοπιστωτική κρίση και τις επιπτώσεις της, στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης υπογραφής της συνεργασίας της  ΕΤΕπ και της Τράπεζας Πειραιώς. Στις 20/10 το 9μηνο.

Σάλλας: Οι ελληνικές τράπεζες είναι υγιείς
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο, διότι οι ελληνικές τράπεζες δεν εκτέθηκαν στα λεγόμενα τοξικά ομόλογα και είναι απολύτως υγιείς δήλωσε ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Μιχ. Σάλλας στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης για την υπογραφή της συνεργασίας της ΕΤΕπ και της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με τη χρηματοδότηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναλυτικότερα, δήλωσε τα εξής:

1. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο, διότι οι ελληνικές τράπεζες δεν εκτέθηκαν στα λεγόμενα τοξικά ομόλογα και είναι απολύτως υγιείς.

2. Στην Ελλάδα οι τράπεζες έχουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματά μας. Για την Τράπεζα Πειραιώς, για την οποία μπορώ να μιλήσω ειδικότερα, η εμπιστοσύνη των πελατών μας επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.

3. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει σήμερα υψηλή ρευστότητα, πάνω από τα όρια που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι καταθέσεις μας αυξάνονται καθημερινά και στο εννεάμηνο υπερέβησαν σε ρυθμό αύξησης το 45%.

4. Σπεύδω μάλιστα να σας πω ότι τα αποτελέσματά μας για το εννεάμηνο του 2008, τα οποία όπως και στα προηγούμενα τρίμηνα είναι και πάλι θετικά, θα τα ανακοινώσουμε νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου, για την ταχύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v