Πολιτικά... κωλύματα στην υπόθεση ΤΣΜΕΔΕ - ΤΤ;

Λεπτές πολιτικές (και άλλες) ισορροπίες διαμορφώνονται στους κόλπους του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ όσον αφορά στην πολυθρύλητη υπόθεση της εξαγοράς του 34% του Ταμιευτηρίου και της συγχώνευσής του με την Τράπεζα Αττικής. Ενημερωθείτε για το παρασκήνιο.

Πολιτικά... κωλύματα στην υπόθεση ΤΣΜΕΔΕ - ΤΤ;
του Γιώργου Μαντέλα

Επί δύο συνεχείς ημέρες συνεδρίαζε (χθες και σήμερα) η διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) προκειμένου να αποφασίσει για την τελική της στάση σχετικά με το project της εξαγοράς του 34% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ).

Το ΤΕΕ, ως βασικός μέτοχος του ΤΣΜΕΔΕ, θα έχει σημαντικό λόγο στην τελική απόφαση του Ταμείου των Μηχανικών, το οποίο έχει ήδη προσκληθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για να καταθέσει την προσφορά του μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ομως, ενώ αρχικά η εντύπωση που καλλιεργούνταν από το ΤΣΜΕΔΕ ήταν πως ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να καταθέσει την προσφορά, τελικώς αποδεικνύεται ότι στην πράξη τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισορροπίες που τηρούνται στα διοικητικά συμβούλια τόσο του ΤΣΜΕΔΕ όσο και του ΤΕΕ είναι λεπτές, αλλά και ευαίσθητες, ενώ οι διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν στους κόλπους των Δ.Σ. (όπως άλλωστε και σε όλα σχεδόν τα Δ.Σ.) δεν μπορούν να συγκλίνουν ”αυτόματα”. Ετσι, η λήψη μιας τόσο σημαντικής απόφασης δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το ίδιο θέμα να απασχολήσει τη διοίκηση του ΤΕΕ ακόμα και αύριο, καθώς μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει δώσει την τελική του απάντηση, για να συνεδριάσει κατόπιν το ΤΣΜΕΔΕ που θα πάρει την απόφαση.

Μόνο η περιγραφή της παραπάνω ”διαδρομής” αποδεικνύει το πολύπλοκο της υπόθεσης. Πόσο μάλλον όταν θα πρέπει να κρατηθούν και οι διάφορες ισορροπίες (συντεχνιακές, πολιτικές κ.λπ.), την ώρα που ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Αλογοσκούφης, με χθεσινή ανακοίνωσή του επιτέθηκε κατά του κ. Ν. Χριστοδουλάκη, κάνοντας λόγο για μυστικές διαπραγματεύσεις σχετικά με την τύχη του ΤΤ.

Καλά ενημερωμένες πηγές, πάντως, που μίλησαν για το θέμα στο euro2day.gr, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι το project θα προχωρήσει και ότι ”η προσφορά του ΤΣΜΕΔΕ στο υπουργείο Οικονομίας θα κατατεθεί”.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα γίνει μετά την Τετάρτη, καθώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου θα λείπει εκτός Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v