Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή γλώσσα Κόκκαλη κατά επικριτών

Σε συντονισμένη επίθεση εκδοτικών και πολιτικών συμφερόντων με στόχο τη σπίλωση του ονόματος της Intracom και του ιδίου απέδωσε ο Σ. Κόκκαλης τα αναγραφόμενα και τις ποινικές διώξεις εναντίον του, ζητώντας άνοιγμα των λογαριασμών του ιδίου και των κατηγόρων του. Η εταιρία θα διανείμει μέρισμα 150 δρχ.

Σκληρή γλώσσα Κόκκαλη κατά επικριτών
Για επίθεση που αποσκοπεί στη σπίλωση του ονόματος της Intracom και του ίδιου προσωπικά, έκανε λόγο ο Σ. Κόκκαλης, μιλώντας πριν από λίγο στη γ.σ. των μετόχων της εταιρίας.

Ο κ. Κόκκαλης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, μιλώντας για ”εκδοτικά και πολιτικά συμφέροντα” ενώ υποστήριξε ότι τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφορούν σε ”συντονισμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Intracom και σπίλωσης του ονόματος όσων εργάζονται στην εταιρία” και ειδικότερα του ίδιου.

”Σκοπός είναι να πλήξουν τις εταιρίες του ομίλου και να δημιουργήσουν αβεβαιότητα στους μετόχους” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κόκκαλης είπε επίσης ότι ανάμεσα στους κατήγορους βρίσκονται συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα συνδεμένα με επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς και ”ευτυχώς” λίγοι πολιτικοί.

Ειδικότερα, αναφερόμενους στους πολιτικούς, είπε ότι ”ορισμένα μέλη του Κοινοβουλίου έχουν ξεφύγει από το σωστό δρόμο, υπονομεύοντας προς εξυπηρέτηση επιχειρηματικών και πολιτικών στόχων. Μεταξύ άλλων, επικαλούνται και τη Στάζι. Η ανεργία και η ανικανότητα οδηγεί σε αναζήτηση νέων πόρων και εργοδοτών. Κύκλοι της μυστικής υπηρεσίας βρήκαν ορισμένους που θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε φίλους μας, οι οποίοι έχουν ΜΜΕ και άρχισαν να προβάλλουν σαθρά κα παράνομα πράγματα καθώς και κατηγορίες”. ΄

Η λέξη διαπλοκή είναι στη μόδα, είπε ο κ. Κόκκαλης, και κάποιοι όταν θέλουν να αναφερθούν σε αυτήν, χρησιμοποιούν, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, το όνομά του. Οι πρωτοστατούντες όμως, είπε ο κ. Κόκκαλης, έχουν ομολογήσει ότι συμμετέχουν σε διαπλοκή.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε προσωπικά και στον εκδότη της Καθημερινής Α. Αλαφούζο, ισχυριζόμενος ότι ”ο Α. Αλαφούζος έχει ομολογήσει ότι συμμετείχε σε διαπλοκή και μία από τις δημοσιογράφους που έχει στην εφημερίδα του πρέπει να κάνει έρευνα για το γεγονός της λιβεριανής εταιρίας off shore, μέσω της οποίας έδωσε λεφτά στη Νέα Δημοκρατία”.

Ο κ. Κόκκαλης είπε ότι θα ήθελε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του, αλλά θα πρέπει να ανοίξουν και οι λογαριασμοί όσων τον κατηγορούν.

Σχολιάζοντας τις διώξεις εναντίον του, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι ”έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν, αλλά όλες κατέρρευσαν με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και τώρα οι ίδιοι πολέμιοι έχουν κατέλθει στο τελευταίο σκαλοπάτι, διανθίζοντας το οπλοστάσιό τους με τις κατηγορίες της κατασκοπίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος”.

”Εχουν προ πολλού υπερβεί τα όρια και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Θα τεθούν στο περιθώριο της επιχειρηματικής και πολιτικής ζωής, στην οποία ούτως ή άλλως δεν έχουν προσφέρει τίποτα. Το ίδιο θα συμβεί και με την κατηγορία για την τοποθέτηση των κεφαλαίων μας, η οποία επίσης θα καταρρεύσει” υποστήριξε ο κ. Κόκκαλης.

Η γενική συνέλευση της Intracom αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% με κατώτατη τιμή τα 4 ευρώ και ανώτατη τα 18 ευρώ, ενώ θα διανεμηθεί μέρισμα 150 δρχ.

Ο κ. Κόκκαλης έκανε επίσης προβλέψεις για τα αποτελέσματα της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τις οποίες οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε 1,1 δισ. ευρώ, ήτοι αύξηση 14%, ενώ τα κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 170 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 10%.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης επισήμανε μία ακόμα διεθνή επιτυχία της Intracom, τη συμμετοχή της σε τρεις νέους δείκτες (Dow Jones STOXX 600 Index, FTSE4GOOD Europe Index και FTSE4GOOD Global Index).



O πρώτος δείκτης περιλαμβάνει 600 κορυφαίες εταιρίες του κλάδου. Ο δείκτης FTSE4Good Europe Index περιλαμβάνει 250 μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες και ο FTSE4Good Global Index 573 μεγάλες εταιρίες παγκοσμίου επιπέδου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι δεν προσωποποιεί τα θέματα. Την ενδιαφέρουν κανόνες και αρχές. Όμως, ο Πρόεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ αναφέρθηκε σήμερα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Επ’ αυτών σημειώνουμε:

Για την προσωπική διαδρομή του κ. Κόκκαλη δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Ασχολείται ήδη η Δικαιοσύνη. Κατά τα λοιπά, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το ότι οι ισχυρισμοί του κ. Κόκκαλη απολύτως συμπίπτουν με όσα κατά καιρούς λέει η Κυβέρνηση Σημίτη – Λαλιώτη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v