Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alapis: Ενέκρινε ΜΟΔ ως 300 εκατ. ευρώ

Την έκδοση ΜΟΔ 5ετούς έως 7ετούς διάρκειας και ύψους έως 300 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Γ.Σ. της Alapis, με τη διοίκησή της να δηλώνει ότι εξετάζει πλέον εξαγορές μεγάλων εταιριών του κλάδου των φαρμάκων.

Alapis: Ενέκρινε ΜΟΔ ως 300 εκατ. ευρώ
Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 5ετούς έως 7ετούς διάρκειας και ύψους μέχρι 300 εκατ. ευρώ αποφάσισε η χθεσινή δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Alapis A.E., με τη διοίκησή της να δηλώνει ότι εξετάζει πλέον εξαγορές μεγάλων εταιριών του κλάδου των φαρμάκων.

Οι μέτοχοι παραιτήθηκαν από το δικαίωμα προτίμησης για το ΜΟΔ το οποίο θα καλυφτεί από θεσμικούς επενδυτές. Ήδη από σήμερα ξεκίνησαν οι ειδικές παρουσιάσεις στην Ευρώπη και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή εκτιμάται ότι θα έχει κλείσει το σχήμα των τραπεζών που θα το καλύψουν.

Για την έκδοση του ΜΟΔ θα συσταθεί θυγατρική εταιρία με έδρα στο Λουξεμβούργο και οι όροι του θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο, εκτός όσων υποχρεωτικά πρέπει να διέπονται από το ελληνικό. Η τιμή μετατροπής θα είναι σημαντικά υψηλότερη της τρέχουσας τιμής και εκτιμάται ότι η σχέση θα καθορισθεί σε 17.000 - 27.000 μετοχές για κάθε μία ομολογία. Τέλος, αποφασίστηκε τροποποίηση της απόφασης αγοράς ιδίων προκειμένου να μην ακυρωθούν αλλά να προσφερθούν ως αντάλλαγμα στους ομολογιούχους.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρηματοδοτήσουν τις επεκτατικές κινήσεις της Alapis η οποία λόγω και των ευκαιριών που προσφέρει η κρίση προσανατολίζεται πλέον, σύμφωνα με τη διοίκησή της, στη σύναψη συμφωνιών με μεγάλες εταιρίες του κλάδου φαρμάκων και ιδιαίτερα των generics.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v