Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληροφορίες για προώθηση συνεταιρισμού ΟΠΑΠ-ΙΝΛΟΤ

Τον συνεταιρισμό του ΟΠΑΠ με την Intralot φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να μπορέσει ο οργανισμός να επεκταθεί στο εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας". Τα δύο σενάρια. Τι απαντά ο ΟΠΑΠ.

Πληροφορίες για προώθηση συνεταιρισμού ΟΠΑΠ-ΙΝΛΟΤ
Τον συνεταιρισμό του ΟΠΑΠ με την Intralot φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας".

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ως επιχείρημα για τον συνεταιρισμό ΟΠΑΠ - Intralot χρησιμοποιείται η ανάγκη του οργανισμού να επεκταθεί σε αγορές του εξωτερικού, αφού διαθέτει ισχυρό ταμείο, με έναν operator, διαχειριστή, που όμως έχει και την τεχνολογία και τη διεθνή πείρα.

"Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες", τονίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, "το υπό εκκόλαψη σχέδιο συνεταιρισμού του ημικρατικού ΟΠΑΠ με την Intralot επεξεργάζεται κλειστή ομάδα έμπιστων νομικών, υπό την καθοδήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρήστου Χατζηεμμανουήλ. Από την πλευρά της Intralot, πέραν του προέδρου κ. Σωκράτη Κόκκαλη, συμμετοχή στον σχεδιασμό έχει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Κ. Αντωνόπουλος και στενός πυρήνας στελεχών της".

Το Μαξίμου φέρεται, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, να έχει δώσει το πράσινο φως για την εξέλιξη της νέας σχέσης ΟΠΑΠ - Intralot, στη βάση "να προωθηθεί ό,τι είναι επιχειρηματικά συμφέρον".

Η "Ελευθεροτυπία" κάνει επίσης λόγο για δύο ακόμα σενάρια: της δημόσιας πρότασης του ΟΠΑΠ για την εξαγορά της Intralot με μετρητά και της εξαγοράς της δεύτερης με ανταλλαγή μετοχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σενάρια είναι οικονομικά δυνατόν να επιτευχθούν, ενώ αναφέρεται ότι η Intralot είναι "εξαιρετικά πιεσμένη για ένα super deal υιοθεσίας της από τον ΟΠΑΠ, τη στιγμή που οι προοπτικές από τις επενδύσεις της στο εξωτερικό είναι δυσοίωνες μετά και τον αποδεκατισμό των εσόδων της από το τουρκικό Στοίχημα".

* Υπενθυμίζουμε ότι στις 22 Αυγούστου η εφημερίδα "Μέτοχος" δημοσίευσε εκτενές σχόλιο για τα σενάρια συγχώνευσης ΟΠΑΠ - Intralot αλλά και της συνεργασίας των δύο εταιριών, εν όψει της διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του ΟΠΑΠ που έρχονται βολικά να συμπλεύσουν με τα ενδιαφέροντα της Intralot. Το κείμενο εκείνο παραπλεύρως.

Τι απαντά ο ΟΠΑΠ για Intralot - κυβερνητική εμπλοκή

Τα όσα γράφονται για εξαγορά των Codere και Intralot δεν στηρίζονται σε πραγματικές πληροφορίες ενώ δεν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα περί αναμείξεως κυβερνητικών κύκλων στο σχεδιασμό, σημειώνει ο ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει τα κάτωθι:

Είναι δεδομένη η πρόθεση της διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε. να προχωρήσει σε κινήσεις, οι οποίες θα διευρύνουν τη γεωγραφική βάση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και θα της επιτρέψουν να αναλάβει δυναμικότερο ρόλο στη διεθνή αγορά παιγνίων, παύοντας να εξαρτά το σύνολο των δραστηριοτήτων της από την υφιστάμενη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη δηλώσει την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της τουρκικής εθνικής λοταρίας (Milli Piyango), σε συνεργασία με εξαιρετικά αξιόπιστο τουρκικό κοινοπρακτικό σχήμα, εφ' όσον οι όροι της υπό έκδοση προκήρυξης κριθούν ικανοποιητικοί.

Περαιτέρω, η ΟΠΑΠ εξετάζει ένα ευρύ φάσμα ιδεών και προτάσεων και συνομιλεί διερευνητικά με σημαντικούς επιχειρηματικούς φορείς της διεθνούς αγοράς λοταρίας, στοιχημάτων και άλλων παιγνίων. Είναι αυτονόητο ότι στον κύκλο των συνομιλητών της Εταιρείας συμπεριλαμβάνονται και οι βασικοί προμηθευτές τεχνολογικών συστημάτων.

Κατά τα λοιπά, τα αναφερόμενα χθες και σήμερα στον ελληνικό και διεθνή τύπο περί προθέσεως εξαγοράς τμημάτων ή ολοκλήρων των εταιρειών Codere και Intralot, δεν στηρίζονται σε πραγματικές πληροφορίες, και ενδέχεται να απηχούν απλώς τους γνωστούς και δεδηλωμένους προαναφερθέντες στόχους της ΟΠΑΠ.

Όσο για τα αναφερόμενα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" περί δήθεν αναμείξεως κυβερνητικών κύκλων στον στρατηγικό σχεδιασμό της Εταιρείας, αυτά απλώς δεν ισχύουν. Η Εταιρεία διοικείται από το Διοικητικό της Συμβούλιο, το οποίο λαμβάνει τις αποφάσεις του στο πλαίσιο των κανόνων της εταιρικής διακυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v