Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Έκδοση ομολόγου ΟΑΣΑ ύψους 320 εκ. €

Σημαντική επιτυχία αποτελεί για την Τράπεζα Πειραιώς η πρόσφατη αναδοχή και έκδοση του 8ετούς ομολόγου ΟΑΣΑ ύψους 320 εκατ. ευρώ.

Πειραιώς: Έκδοση ομολόγου ΟΑΣΑ ύψους 320 εκ. €
Σημαντική επιτυχία αποτελεί για την Τράπεζα Πειραιώς η πρόσφατη αναδοχή και έκδοση του 8ετούς ομολόγου ΟΑΣΑ ύψους 320 εκατ. ευρώ. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη συναλλαγή, στην οποία η Πειραιώς διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο, χαρακτηρίζεται εξαιρετικά καινοτόμος διότι πέτυχε τη δημιουργία πιστωτικού τίτλου που έχει δομή Eurobond, αλλά ταυτόχρονα είναι σύννομος με τις διατάξεις του Ν. 3156 περί ομολογιακών δανείων.

Ο συνδυασμός αυτός προσδίδει στον τίτλο συμβατότητα με το διεθνές επενδυτικό κοινό και αναγνωρισιμότητα από αυτό και παράλληλα διατηρεί ανέπαφα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τον Ν. 3156 για έναν Έλληνα εκδότη.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί το πρώτο εταιρικό ομόλογο που έγινε δεκτό από την Τράπεζα της Ελλάδος για εκκαθάριση στο σύστημα τίτλων σε λογιστική μορφή (BOGS) και για διαπραγμάτευση στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ).

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, επιτρέπουν την εύκολη μεταβίβαση - διάθεση των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και τα καθιστούν αποδεκτούς τίτλους για αναχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής βασίστηκε στον συγκερασμό και την αξιοποίηση της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει η Τράπεζα Πειραιώς ως εκδότης ομολόγων στην εγχώρια και διεθνή αγορά, καθώς και του ρόλου που διαδραματίζει ως ένας από τους πλέον δραστήριους βασικούς διαπραγματευτές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v