Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Εργο στη Σερβία μέσω θυγατρικής

Εργο που αφορά στην αναμόρφωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Σερβία ανέλαβε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού η ελληνική εταιρεία συμβούλων European Profiles, μέλος του Ομίλου της Q&R.

Q&R: Εργο στη Σερβία μέσω θυγατρικής
Εργο που αφορά στην αναμόρφωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Σερβία ανέλαβε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού η ελληνική εταιρεία συμβούλων European Profiles, μέλος του ομίλου της Q&R.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη της Σερβίας, χρηματοδοτείται με 3.500.000 ευρώ από το πρόγραμμα Phare Cards της Eυρωπαϊκής Ενωσης, έχει διάρκεια 24 μήνες και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του ΟΕΕΚ, της γνωστής Γαλλο-αμερικανικής εταιρίας συμβούλων Louis Berger και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Το βασικό αντικείμενο του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός τoυ συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης της Σερβίας και περιλαμβάνει την επεξεργασία μιας ευρύτερης στρατηγικής για την επαγγελματική κατάρτιση της χώρας, τη δημιουργία και εφαρμογή νέων σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών, την εκπαίδευση των καθηγητών και τον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης της χώρας αυτής.

Εκτός αυτού το έργο προβλέπει τη διαχείριση ενός πρόσθετου κονδυλίου 1 εκατομμυρίου ευρώ για τη χρηματοδότηση καινοτόμων δράσεων κατάρτισης που θα υλοποιηθούν από τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, καθώς και την ανάπτυξη προδιαγραφών για αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής των κέντρων κατάρτισης για τα οποία θα διατεθεί ποσό 5,5 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η European Profiles αποτελεί τη βασική επιχειρηματική μονάδα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του ομίλου Q&R, με μεγάλο αριθμό έργων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Η εταιρία έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερη επιτυχημένη πορεία στην υλοποίηση έργων τεχνικής βοήθειας στις οικονομίες που βρίσκονται σε μετάβαση, με κύρια έμφαση τα Βαλκάνια, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την πρώην Σοβιετική Ενωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v