Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ - Πετρόλα: Εγκρίθηκε η συγχώνευση (update)

Με την παρουσία του 75,72% των μετόχων των ΕΛΠΕ και του 82,83% των μετόχων της Petrola πραγματοποίηθηκαν οι γενικές συνελεύσεις των δύο εταιριών καιενέκριναν το σχέδιο συγχώνευσης δια απορροφήσεως της Πετρόλα από τα ΕΛΠΕ.

ΕΛΠΕ - Πετρόλα: Εγκρίθηκε η συγχώνευση (update)
Με την παρουσία του 75,72% των μετόχων των ΕΛΠΕ και του 82,83% των μετόχων της Petrola πραγματοποίηθηκαν οι γενικές συνελεύσεις των δύο εταιριών και ενέκριναν το σχέδιο συγχώνευσης διά απορροφήσεως της Petrola από τα ΕΛΠΕ.

Ειδικότερα, με την παρουσία του 75,72% των μετόχων εγκρίθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία από την έκτακτη γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ το σχέδιο συγχώνευσης διά απορροφήσεως της Petrola.

Εγκρίθηκε επίσης η σχέση ανταλλαγής μετοχών, καθώς και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρίας που θα προκύψει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης, κάθε μέτοχος των ΕΛΠΕ θα ανταλλάξει μία ονομαστική με ψήφο μετοχή, ονομαστικής αξίας 1,80 ευρώ, που κατέχει, με μία νέα μετοχή των ΕΛΠΕ, αξίας 2,18 ευρώ, που θα εκδοθεί μετά τη συγχώνευση.

Επίσης, κάθε μέτοχος της Petrola θα ανταλάσσει 1,853066 παλαιές μετοχές ονομαστικής αξίας 2,35 ευρώ, με μία νέα μετοχή των ΕΛΠΕ ονομαστικής αξίας 2,18 ευρώ έκαστη, που θα εκδοθούν μετά τη συγχώνευση.

Ακόμη, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ κατά το ποσόν των 192.783.425 ευρώ που αντιστοιχεί στο εισφερόμενο μετοχικό κεφάλαιο της Petrola, καθώς και κατά το ποσό των 2.979.112,92 ευρώ με κεφαλαιοποίηση έκτακτων αποθεματικών.

Τέλος, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ θα ανέλθει στο ποσό των 665.911.376,12 ευρώ διαιρούμενο σε 305.463.934 μετοχές με ψήφο ονομαστικής αξίας 2,18 ευρώ κάθε μία.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, οι εργαζόμενοι - μέτοχοι χαρακτήρισαν το εγχείρημα ετεροβαρές για τα ΕΛΠΕ, ενώ ο πρόεδρος των εργαζομένων. κ. Νίκος Ορφανός, σημείωσε ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο τα ΕΛΠΕ να εξαγοράσουν την Petrola παρά να την απορροφήσουν.

Ο ίδιος επίσης στηλίτευσε την έντονη αστυνομική παρουσία γύρω από τον χώρο της συνέλευσης και τέλος ανακοίνωσε από το βήμα ότι ο Δημήτρης Δεληγιάννης, εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της επιχείρησης, δεν εκπροσωπεί πλέον τους εργαζομένους, διότι ψήφισε υπέρ της συγχώνευσης!

Επιπλέον, εγκρίθηκε ομόφωνα από τη γενική συνέλευση της Petrola, με την παρουσία του 82,83% των μετόχων, το σχέδιο σύμβασης για τη συγχώνευση διά απορροφήσεως της Petrola από τα ΕΛΠΕ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Petrola, κ. Πέτρος Καλαντζής, τόνισε ότι η συνένωση των γειτνιαζόντων διυλιστηρίων Ελευσίνας και Ασπροπύργου θα προσφέρει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα επίτευξης επιπρόσθετων σημαντικών κερδών από συνέργειες, οι οποίες ανάγονται κυρίως σε οικονομίες κλίμακας, στην εκμετάλλευση των σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων και των σταθμών φόρτωσης της Petrola.

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι εξίσου σημαντικά οφέλη θα προκύψουν και από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την αξιοποίηση της κατάρτισης, γνώσεων και ικανοτήτων του προσωπικού και του στελεχιακού δυναμικού και των δύο εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v