Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υποβαθμίζει προοπτικές η S&P

Η Standard & Poor's αναθεώρησε τις προοπτικές για τη ΔΕΗ σε αρνητικές από σταθερές μετά τα αδύναμα αποτελέσματα της εταιρίας, εξαιτίας της αβεβαιότητας για οποιαδήποτε βελτίωση στο μέλλον.

ΔΕΗ: Υποβαθμίζει προοπτικές η S&P
Η Standard & Poor's αναθεώρησε την Παρασκευή τις προοπτικές για την ΔΕΗ σε αρνητικές από σταθερές, μετά τα αδύναμα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το πρώτο εξάμηνο εξαιτίας του μη ευνοϊκού κλίματος και της αβεβαιότητας για οποιαδήποτε βελτίωση στο μέλλον.

Παράλληλα, διατήρησε την αξιολόγηση "ΒΒΒ+" για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της επιχείρησης.

"Οι αρνητικές προοπτικές υποδηλώνουν την έλλειψη ορατότητας για τα τιμολόγια στο μέλλον και την αβεβαιότητα για την ικανότητα της ΔΕΗ να βελτιώσει τη λειτουργία της και τις οικονομικές της επιδόσεις", είπε ο ξένος οίκος.

"Βραχυπρόθεσμα, δεν πιστεύουμε ότι οι πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια και ο μηχανισμός επιβολής ρήτρας καυσίμων θα οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της ΔΕΗ. Επιπλέον, ο προγραμματισμός και η χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος θα επιβαρύνουν σημαντικά τη μελλοντική ποιότητα του χρέους της Επιχείρησης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v