Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Συμφωνία για την εξαγορά Interbank N.Y.

Στην εξαγορά της Interbank N.Y. (τράπεζα στη Νέα Υόρκη) μέσω της θυγατρικής της Marathon Banking Corporation προχωράει η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής της στις διεθνείς αγορές και της περαιτέρω ενίσχυσης των διεθνών δραστηριοτήτων της.

Πειραιώς: Συμφωνία για την εξαγορά Interbank N.Y.
Στην υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά του 98,56% της Interbank N.Y. προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής της στις διεθνείς αγορές και της περαιτέρω ενίσχυσης των διεθνών δραστηριοτήτων της, μέσω της θυγατρικής της Marathon Banking Corporation στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας, η Interbank είναι μια Τράπεζα που λειτουργεί με δίκτυο 5 καταστημάτων στην πόλη της Ν. Υόρκης και συγκεκριμένα στα προάστια Brooklyn, Astoria, Queen, καθώς και στην Park Avenue, στο κέντρο του Manhattan.

Το συνολικό ενεργητικό της Interbank ανέρχεται σε περίπου 282 εκατ. δολάρια Αμερικής, οι καταθέσεις πελατών σε 257 εκατ. δολάρια Αμερικής και οι χορηγήσεις στα 140 εκατ. δολάρια Αμερικής.

Κατά το 2002, η Interbank παρουσίασε κέρδη ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υψηλή αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων προ φόρων της τάξεως του 21%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σκοπός της εν λόγω κίνησης είναι η συγχώνευση της Interbank με τη Marathon Bank, λόγω της συμπληρωματικότητας των δικτύων τους και της εξειδίκευσης των δύο τραπεζών στους τομείς της εμπορικής στεγαστικής πίστης και της λιανικής τραπεζικής.

Η συγχώνευση εκτιμάται πως θα δημιουργήσει μια τράπεζα ενεργητικού 600 εκατ. δολαρίων Αμερικής με σημαντικές οικονομίες κλίμακος, ενώ όπως επισημαίνεται αποτελεί μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία ενδυνάμωσης της παρουσίας του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται πως με την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας εξαγοράς το σύνολο των ιδίων καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στα 11.

Επιπλέον, με την παρουσία του στη Νέα Υόρκη και την ανάπτυξη των εργασιών του ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς προσδοκά ότι τουλάχιστον το 15% των κερδών το 2004 θα προέρχεται από τις τραπεζικές εργασίες του εξωτερικού.

Τέλος, σημειώνεται πως η συμφωνία προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύντομα, με την έγκριση των αρμόδιων ελληνικών και αμερικανικών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v