Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιntracom: Συμμετοχή σε FTSE4Good Europe & Global

Στους διεθνείς δείκτες FTSE4Good Europe Index και FTSE4Good Global Index, που αξιολογούν τις εταιρίες εκτός από οικονομικά κριτήρια και για τη συνεισφορά τους στη κοινωνία και τους εργαζομένους, συμμετέχει από 13 Μαρτίου και η Ιntracom.

Ιntracom: Συμμετοχή σε FTSE4Good Europe & Global
Η εταιρία Ιntracom συμμετέχει στους διεθνείς δείκτες FTSE4Good Europe Index και FTSE4Good Global Index, που εκτός από τα οικονομικά κριτήρια, αξιολογούν τις εταιρίες για τη συνεισφορά τους στην κοινωνία, την αντιμετώπιση των εργαζομένων τους και τη συμβολή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο δείκτης FTSE4Good Europe Index συμπεριλαμβάνει 250 μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες και ο FTSE4Good Global Index 573 μεγάλες εταιρίες παγκοσμίου επιπέδου. Η Intracom, σύμφωνα με ανακοίνωση, συμμετέχει και στους δύο δείκτες από τις 13 Μαρτίου 2002.

Ο διεθνής οργανισμός FTSE αποτελεί μία αυτόνομη εταιρία, η οποία ανήκει στην εφημερίδα Financial Times και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και είναι παγκόσμια γνωστός για τη δημιουργία και διαχείριση χρηματιστηριακών δεικτών.

Ο FTSE δημιούργησε τους δείκτες FTSE4Good, προκειμένου να καθιερώσει αντικειμενικά κριτήρια για την αξιολόγηση μεγάλων εταιριών ως προς την κοινωνική τους υπευθυνότητα. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται μια απαίτηση της παγκόσμιας αγοράς για επενδύσεις σε εταιρίες, οι οποίες παρουσιάζουν όχι μόνον εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά διαθέτουν και υψηλή ευαισθησία σε θέματα ηθικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής (Corporate Social Responsibility).

Η κάθε εταιρία αξιολογείται με βάση κριτήρια, τα οποία αφορούν την εταιρική ευθύνη προς τους εργαζομένους σε θέματα όπως η πολιτική ίσων ευκαιριών, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, οι εργασιακές συνθήκες ασφαλείας, οι πολιτικές εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ανάπτυξης των εργαζομένων, κ.λπ. Επίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και την ύπαρξη εταιρικής περιβαλλοντικής πολιτικής, με έμφαση στην ανακύκλωση, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων, την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων και τη συνεισφορά της εταιρίας στο κοινωνικό γίγνεσθαι, μέσα από προγράμματα χορηγιών, δωρεών, παροχών, συνεδρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, την εταιρική ευθύνη για τους κοινωνικούς εταίρους, όπως είναι οι πελάτες, οι προμηθευτές, οι συνεργάτες και τέλος το αντικείμενο ενασχόλησης.

Τα κριτήρια επιλογής των προς ένταξη εταιριών στους δείκτες FTSE4Good βασίζονται σε διεθνώς αποδεκτούς κώδικες δεοντολογίας (Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Διεθνείς Συμβάσεις του ΟΗΕ, κ.λπ.). Οι επιθεωρήσεις FTSE4Good διεξάγονται δύο φορές το χρόνο από το FTSE4Good Advisory Committee, ένα ανεξάρτητο συμβουλευτικό σώμα διεθνών συμβούλων, οι οποίοι ειδικεύονται στις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις.

Επίσης, ο οργανισμός FTSE παρακολουθεί τα δεδομένα για την οικονομική ανάπτυξη των υποψηφίων εταιριών αλλά και το EIRIS (Ethnical Investment Research Service), έναν ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό, ο οποίος παρέχει πληροφορίες ύστερα από ενδελεχή έρευνα, για την περιβαλλοντική, κοινωνική και ηθική απόδοση των προς ένταξη εταιριών στους δείκτες FTSE4Good.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v