Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton Bank: Αποεπένδυση από IRF

Στα χέρια των κ. Α. Αθανάσογλου και Ηλ. Λιανού και ομάδας επιχειρηματιών που έχουν πίσω τους περνά και πάλι το 16% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank, καθώς το IRF αποφάσισε να αποεπενδυθεί.

Proton Bank: Αποεπένδυση από IRF
Στα χέρια των κ. Α. Αθανάσογλου και Ηλ. Λιανού και ομάδας επιχειρηματιών που έχουν πίσω τους περνά και πάλι το 16% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank, καθώς το IRF της κ. Αγγελικής Φράγκου, προέδρου μέχρι σήμερα της τράπεζας, αποφάσισε να αποεπενδυθεί.

Έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με σειρά ενδιαφερόμενων αγοραστών (ισραηλινές τράπεζες, ξένα και εγχώρια επιχειρηματικά κεφάλαια), η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έκλεισε και σήμερα θα μεταβιβαστεί περίπου το 16% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank από το ΙRF στο παραπάνω σχήμα αγοραστών.

Η συναλλαγή θα διενεργηθεί στα 6,5 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το IRF θα διατηρήσει περίπου 4% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton ως επενδυτική πλέον θέση. Πέραν των κ. Αθανάσογλου και Λιανού, αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Proton Bank, το σχήμα των αγοραστών απαρτίζουν Έλληνες επιχειρηματίες.

Στο μεταξύ, μεταβιβάστηκε το 15,9% των μετοχών της Proton στην τιμή των 6,5 ευρώ μέσω τριών πακέτων.

Ειδικότερα, πέρασαν πακέτα 7.600.000, 1.100.000 και 1.300.000 τεμαχίων αντίστοιχα. Η συνολική αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 65.000.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v