Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: 3μηνη φυλάκιση σε CEO και τα μέλη του ΔΣ

Σε φυλάκιση τριών μηνών καταδικάστηκαν ο πρόεδρος και CEO της ΕΥΑΘ κ. Γ. Σκόδρας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, γιατί δεν επανέφεραν στη θέση του τον πρώην διευθυντή του Δικτύου Ύδρευσης κ. Π. Νάστο.

ΕΥΑΘ: 3μηνη φυλάκιση σε CEO και τα μέλη του ΔΣ
Σε φυλάκιση τριών μηνών καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Γ. Σκόδρας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, γιατί δεν επανέφεραν στη θέση του τον πρώην διευθυντή του Δικτύου Ύδρευσης κ. Παν. Νάστο, τον οποίο υποβάθμισαν στη θέση του απλού υπαλλήλου του Τμήματος Υδρομέτρων.

Μηνυτής ήταν ο κ. Νάστος, ο οποίος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και είχε δικαιωθεί. Συγκεκριμένα, η μετακίνησή του θεωρήθηκε βλαπτική και υποδείχτηκε η επαναφορά του στην πρότερη θέση την οποία κατείχε. Ωστόσο, ο κ. Σκόδρας και η διοίκηση της ΕΥΑΘ δεν υλοποίησαν την απόφαση του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο κ. Νάστος να προσφύγει αυτή τη φορά στα ποινικά δικαστήρια.

Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι τον επανέφεραν στη θέση του με μικρή καθυστέρηση, ενώ ο μηνυτής ανέφερε ότι η μετακίνησή του έγινε γιατί αρνήθηκε να υπογράψει δαπάνες για έργα της ΕΥΑΘ, τα οποία είχαν ξεκινήσει πριν γίνει ο ίδιος διευθυντής και συνεπώς έκρινε ότι χρειαζόταν πρώτα να περάσουν από έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νάστος έχει δικαιωθεί και στα αστικά δικαστήρια τα οποία επέβαλαν απόδοση μισθών για τους μήνες τους οποίους βρέθηκε εκτός της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες έλαβε ειδοποιητήριο να επιστρέψει στη θέση του.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Δημ. Βασιλειάδης σε δηλώσεις του μετά την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, «οι εργαζόμενοι αισθάνονται δικαιωμένοι». Ο ίδιος ζήτησε από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς, όπως επισήμανε, «δεν μπορεί να διοικεί την ΕΥΑΘ μια διοίκηση που έχει καταδικαστεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v