Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Κατά 5,6 φορές καλύφθηκε η προσφορά

Κατά 5,6 φορές καλύφθηκε συνολικά η προσφορά των 18.781.020 μετοχών της ΕΧΑΕ. Οι κάτοχοι προμετόχων κάλυψαν την έκδοση κατά 11 φορές και οι υφιστάμενοι μέτοχοι κατά 2,1 φορές, ενώ η Alpha Finance διατηρεί τη σύσταση ”υπεραπόδοση” για τη μετοχή της ΕΧΑΕ.

ΕΧΑΕ: Κατά 5,6 φορές καλύφθηκε η προσφορά
Κατά 5,6 φορές καλύφθηκε συνολικά η προσφορά των 18.781.020 μετοχών της ΕΧΑΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 26,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Οι κάτοχοι προμετόχων κάλυψαν την έκδοση κατά 11 φορές, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι της ΕΧΑΕ κάλυψαν την έκδοση κατά 2,1 φορές.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή σημειώνεται πως οι αιτήσεις των κατόχων ευρωπρομετόχων λήξης 2003 ήταν λίγες, ενώ θα ικανοποιηθούν ποσοστό 9,1% των κατόχων προμετόχων λήξης 2004 και το 73,2% των υφιστάμενων μετόχων.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοχοι προμετόχων και ευρωπρομετόχων είχαν δικαίωμα αγοράς μετοχών στην τιμή των 3,56 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους η τιμή διάθεσης είχε διαμορφωθεί στα 3,75 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Alpha Finance στο σημερινό της report (15 Σεπτεμβρίου 2003) παρά το γεγονός ότι η μετοχή της ΕΧΑΕ ενδέχεται να δεχθεί πιέσεις στο εγγύς μέλλον, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση για ”υπεραπόδοση”.

Η χρηματιστηριακή στηρίζει τη σύσταση στα καλά θεμελιώδη μεγέθη της ΕΧΑΕ και στην αυξημένη συναλλαγματική δραστηριότητα που παρατηρείται τελευταία στην αγορά, παράγοντας που αφορά στην κύρια πηγή εσόδων της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v