Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Η Morgan Stanley για αναδοχή Telekom Srbija

Την Morgan Stanley, για να αναλάβει το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου στη δημόσια εγγραφή του σερβικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού Telekom Srbija, θα προτείνει στην Κυβέρνηση η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή της Σερβίας.

  • του Ηλία Ντράλλου
ΟΤΕ: Η Morgan Stanley για αναδοχή Telekom Srbija
Την Morgan Stanley, για να αναλάβει το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου στη δημόσια εγγραφή του σερβικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού Telekom Srbija, στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησής της, θα προτείνει στην Κυβέρνηση η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή της Σερβίας.

Αυτό ανακοίνωσε εχθές η εν λόγω Αρχή για το σύμβουλο που θα επιληφθεί να πραγματοποιήσει τις σχετικές ενέργειες εισαγωγής της Telekom Srbija στα χρηματιστήρια του Βελιγραδίου και του Λονδίνου.

Η κυβέρνηση της Σερβίας, η οποία ελέγχει το 80% του σερβικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού, έχει εκφράσει την πρόθεσή της να κατέχει την πλειοψηφία (51%), ενώ μέχρι στιγμής ο OTE κατέχει το 20% της ομώνυμης Τηλεπικοινωνιακής Εταιρείας

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό για την επιλογή του συμβούλου ιδιωτικοποίησης συμμετέχουν, η Morgan Stanley η οποία προτείνει αμοιβή ύψους 1,35% της συνολικής αξίας της συναλλαγής και η κοινοπραξία J.P. Morgan - Erste Bank, η οποία προτείνει αμοιβή ύψους 1,9% αντίστοιχα.

Η προμήθεια που θα λάβει η Morgan Stanley είναι ύψους 1,19%, αφού ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, η οποία εκτιμάται να αποπερατωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2009.


Προοπτικές επενδύσεων στη Ρουμανία

Νέες προοπτικές για περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών ανοίγονται στη ρουμανική αγορά, σύμφωνα με τους προέδρους του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης και Deutsche Telekom Ρενέ Όμπερμαν, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργού της Ρουμανίας Καλίν Ποπέσκου-Ταριτσεάνου.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι δύο πρόεδροι ανέφεραν ότι η ρουμανική κυβέρνηση τους ενθαρρύνει να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις, ενώ από την πλευρά του ο κ Ταριτσεάνου εκδήλωσε τη διάθεση της κυβέρνησης του να ενισχύσει τις ξένες επενδύσεις οι οποίες- όπως τόνισε- «έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη και στην φιλελευθεροποίηση της ρουμανικής αγοράς τηλεπικοινωνιών».

Να σημειωθεί ότι οι πρόεδροι των δυο τηλεπικοινωνιακών εταιρειών επισκέφθηκαν στην ομώνυμη χώρα τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, προκειμένου να συζητήσουν τις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται μετά την είσοδο της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ. Να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ κατέχει το 54,1% των μετοχών της ρουμανικής εταιρίας Romtelecom και το υπόλοιπο ανήκει στο ρουμανικό κράτος.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v