Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Έκτακτα κέρδη από Κωτσόβολο και ακίνητα

Έκτακτα ανόργανα έσοδα αναμένει ο όμιλος Φουρλή, τα οποία αναμένεται να κατευθυνθούν στην εξυπηρέτηση του διαρκούς προγράμματος επενδύσεων για την ανάπτυξη των ΙΚΕΑ αλλά και στη μείωση του συνολικού δανεισμού.

  • της Πέννυς Κούτρα
Φουρλής: Έκτακτα κέρδη από Κωτσόβολο και ακίνητα
Έκτακτα ανόργανα έσοδα αναμένει εντός του 2008 ο όμιλος Φουρλή, τα οποία αναμένεται να κατευθυνθούν τόσο στην εξυπηρέτηση του διαρκούς προγράμματος επενδύσεων για την ανάπτυξη των ΙΚΕΑ αλλά και για τη μείωση του συνολικού δανεισμού του ομίλου.

Ειδικότερα, εντός του δ΄ τριμήνου της χρήσης του 2008, ο όμιλος αναμένεται να εκποιήσει και το υπόλοιπο ποσοστό συμμετοχής του στην Κωτσόβολος, ύψους 10% έναντι ποσού που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ, τα οποία είχε εισπράξει για την προηγούμενη πώληση αντίστοιχου ποσοστού, και θα ανέλθει στα 22 - 23 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο όμιλος αναμένει έκτακτα κέρδη και από την πώληση του ακινήτου στην οδό Πειραιώς, το οποίο αναπτύσσει με σκοπό να το πουλήσει σε real estate fund, όταν ολοκληρωθεί.

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο έσοδο θα εγγραφεί στο α΄ εξάμηνο του 2009 και υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει επενδυθεί για την απόκτηση και αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου.

Εκτός των έκτακτων εσόδων, ο όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός προϊόντος cash pulling (παρόμοιο έχει εκδόσει ο όμιλος Τιτάν) στο Λονδίνο, προκειμένου να μειώσει τα διαχειριστικά κόστη των χρηματοδοτήσεων του αλλά και να αποκτήσει συγκεντρωμένη εικόνα των λογαριασμών του.

Παράλληλα, ο όμιλος μετά τη λειτουργία των δύο πρόσφατων ΙΚΕΑ στην Αθήνα και στην Κύπρο, αναμένει αύξηση της ρευστότητάς του εντός του 2008, εξυπηρετώντας το σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξής του.

Σημειώνεται ότι για το 2008 ο όμιλος Φουρλή διατύπωσε πρόβλεψη για αύξηση κύκλου εργασιών κατά 22%, στα 815 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων, ο όμιλος αναμένει άνοδο κατά 30% στα 85 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων στα 64 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 39% έναντι του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v