Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή: Δεν εκκρεμεί ουδεμία αγωγή

Ουδεμία αγωγή ή οποιαδήποτε σχετική διεκδίκηση κατά της Τεχνικής Ολυμπιακής και των μελών της οικογενείας Κωνσταντίνου Στέγγου εκκρεμεί, αναφέρει σε ανακοίνωση η εισηγμένη.

Τεχνική Ολυμπιακή: Δεν εκκρεμεί ουδεμία αγωγή
Ουδεμία αγωγή ή οποιαδήποτε σχετική διεκδίκηση κατά της Τεχνικής Ολυμπιακής και των μελών της οικογενείας Κωνσταντίνου Στέγγου εκκρεμεί, αναφέρει σε ανακοίνωση η εισηγμένη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διεύθυνση του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε., όπως είχε γνωστοποιήσει με την από 3/3/2008 σχετική ανακοίνωσή της, περιλαμβανόταν αρχικά στους εναγομένους σε ομαδική αγωγή (George Durgin class action) η οποία κατατέθηκε σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Μεταξύ των εναγομένων περιλαμβάνονται Τραπεζικοί Οργανισμοί, η τότε θυγατρική της Εταιρία TOUSA Inc., η οποία υπήχθη στις προστατευτικές διατάξεις του Κεφαλαίου 11 του Πτωχευτικού Κώδικα, αλλά και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίoυ της.

Ενάγοντες φέρονταν μη κατονομαζόμενοι αγοραστές μετοχών της TOUSA Inc. ισχυριζόμενοι ότι δικαιούνται, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, να διεκδικήσουν αποζημιώσεις (claims) για την περίοδο από την 1η Αυγούστου 2005 έως και τη 19η Μαρτίου 2007 λόγω των εγγυήσεων που, κατά τους ισχυρισμούς τους, έδωσε η TOUSA Inc. για την κοινοπραξία της TRANSEASTERN.

2. Ακολούθησε παραίτηση των εναγόντων της αγωγής αυτής και το δικαστήριο επέτρεψε στους ενδιαφερομένους να υποκαταστήσουν τους αρχικούς ενάγοντες. Το δικαστήριο μεταξύ τριών ενδιαφερομένων να συνεχίσουν επέλεξε έναν εξ αυτών, ο οποίος θα ενεργούσε διά λογαριασμό όλων των ως άνω ενδιαφερομένων.

3. Περαιτέρω το δικαστήριο επέτρεψε κατ' αίτηση εκπροσώπου να μετατρέψει έως και να αντικαταστήσει την αρχική ομαδική αγωγή (George Durgin class action) με άλλη.

4. Έτσι, με νεότερη ομαδική αγωγή (George Durgin class action) που κατατέθηκε στις 19/9/2008 σε αντικατάσταση της παλαιάς, τόσο η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ όσο και η TOUSA INC. καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής κ. Κωνσταντίνος Στέγγος, Ανδρέας Στέγγος, Γεώργιος Στέγγος και Μαριάννα Στέγγου που περιλαμβάνονταν στην αρχική αγωγή, δεν περιλαμβάνονται ήδη στους εναγομένους, επομένως ουδεμία πλέον εκκρεμεί αγωγή ή οποιαδήποτε σχετική διεκδίκηση κατά της Εταιρείας μας και των μελών της οικογενείας Κωνσταντίνου Στέγγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v