Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Πώς κατανεμήθηκε το placement της Alpha Bank

Τον τρόπο με τον οποίο κατανεμήθηκε σε Ελληνες και ξένους θεσμικούς το placement της Alpha Bank, αλλά και τις διαφορές στην τιμή της μετοχής μετά την ανακοίνωσή και την τιμολόγησή της, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η UBS.

UBS: Πώς κατανεμήθηκε το placement της Alpha Bank
Σε Έλληνες επενδυτές ”πήγε” το 18% του placement της Αlpha Bank, ενώ το 82% κατευθύνθηκε σε ξένους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UBS.

Το μερίδιο των ξένων επενδυτών κατανεμήθηκε σε ποσοστό 50% στη Βρετανία, 10% στις ΗΠΑ και 22% στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το placement αύξησε τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν οι ξένοι επενδυτές κατά 50%.

Τα 15,9 εκατ. μετοχές διατέθηκαν στα 17,20 ευρώ εκάστη, τιμή που αντιστοιχεί σε discount 0,8% με βάση το κλείσιμο της μετοχής την ημέρα της τιμολόγησης και σε discount 4,8% την ημέρα που ανακοινώθηκε το placement.

Mετά την τιμολόγηση η τιμή της μετοχής κινήθηκε ανοδικά, κατά 2% υψηλότερα από τα επίπεδα της τιμολόγησης. Την ίδια ημέρα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,6%.

Το αρχικό πακέτο των 12 εκατ. μετοχών από το placement της Alpha Bank τελικώς αυξήθηκε στα 15,9 εκατ. μετοχές, μέγεθος που αντιστοιχεί στο 8,6% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Το placement, όπως επισημαίνεται, υπερκαλύφθηκε κατά 1,5 φορές, με την UBS-IB να διαθέτει το 80% από κοινού με την JP Morgan.

Mερίδιο επίσης δόθηκε και στην Alpha Finance, θυγατρική της Alpha Bank.

Mέσα από την κίνηση αυτή η Alpha Bank μπορεί να αντλήσει 273 εκατ. ευρώ και να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια αυτά για να χρηματοδοτήσει τις λειτουργίες της, αυξάνοντας έτσι τους ρυθμούς ανάπτυξής της στην ταχέως αναπτυσσόμενη τραπεζική αγορά της Ευρώπης, τονίζει η UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v