Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Επιβεβαιώνει αξιολογήσεις για ΕTE, Alpha

Την αξιολόγηση Α- με "σταθερό" outlook για την Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνει η Fitch σε έκθεσή της όπου επαναδιατυπώνει και τη σύσταση "F2" για βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Επιβεβαίωση συστάσεων και για Alpha.

Fitch: Επιβεβαιώνει αξιολογήσεις για ΕTE, Alpha
Την αξιολόγηση Α- με "σταθερό" outlook για την Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνει η Fitch σε έκθεσή της, όπου επαναδιατυπώνει και τη σύσταση "F2" για βραχυπρόθεσμο δανεισμό.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η αξιολόγηση αντανακλά την ηγετική θέση της Εθνικής Τράπεζας τόσο στις λιανικές καταθέσεις όσο και στις περισσότερες κατηγορίες χορηγήσεων, την ανθεκτική και σχετικά διεσπαρμένη βάση εσόδων, τη βελτιωμένη ποιότητα ενεργητικού και την ικανοποιητική κεφαλαιακή της επάρκεια. 

Νωρίτερα, ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Α- και για την Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και την πρόβλεψη για "σταθερό" outlook.

Όπως αναφέρει η Fitch, η αξιολόγηση επιβεβαιώνει την ανθεκτική λειτουργική κερδοφορία της Alpha Bank και την επαρκή διαχείριση κόστους, καθώς και την ικανοποιητική ποιότητα κεφαλαίου και ενεργητικού.

Ο οίκος ακόμη εξετάζει την πιθανή επιδείνωση του ενεργητικού, την οποία συσχετίζει με τον κίνδυνο της ταχείας δανειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα και με αυτόν της ανάπτυξης στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v