Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Εγκριση απορρόφησης ΕΠΑΝΑ

Την ανανέωση της απόφασης για απόκτηση ιδίων μετοχών, καθώς και το σχέδιο σύμβασης συγχώνεσης με απορρόφηση της Επενδύσεις Αναπτύξεως ενέκρινε σήμερα η έκτακτη Γ.Σ. της ΕFG Eurobank Ergasias, ενώ η Γ.Σ. της ΕΠΑΝΑ δεν πραγματοποιήθηκε και μεταφέρεται για τις αρχές Οκτωβρίου.

Eurobank: Εγκριση απορρόφησης ΕΠΑΝΑ
Την ανανέωση της απόφασης για απόκτηση ιδίων μετοχών, καθώς και το σχέδιο σύμβασης συγχώνεσης με απορρόφηση της Επενδύσεις Αναπτύξεως ενέκρινε η έκτακτη Γ.Σ. της ΕFG Eurobank Ergasias, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 11 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, η Γ.Σ. αποφάσισε τη συνέχιση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, με σκοπό τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής.

Οι αγορές θα μπορούν να γίνουν εντός των επόμενων δώδεκα μηνών μέχρι του συνολικού αριθμού που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των μετοχών της τράπεζας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι εκάστοτε ανήκουσες στην τράπεζα ίδιες μετοχές.

Οι νέες αγορές ιδίων μετοχών της τράπεζας θα διενεργηθούν με ανωτάτη τιμή 27,09 ευρώ ανά μετοχή και κατωτάτη 5,00 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αγοράσει μέχρι 5 εκατ. ίδιες μετοχές της στο διάστημα από 23 τρέχοντος μηνός μέχρι τέλους του έτους.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα, στα πλαίσια του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών και με βάση προηγούμενες αποφάσεις, στις 4/9/2003 κατείχε 7.826.058 ίδιες μετοχές, με μέση τιμή κτήσεως 13,68 ευρώ ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύουν το 2,49% του μετοχικού κεφαλαίου, ποσοστό που μειώνεται στο 1,82%, δεδομένου ότι 2.088.749 από τις μετοχές αυτές ακυρώνονται κατά τη διαδικασία απορροφήσεως της εταιρίας Επενδύσεις Αναπτύξεως από την τράπεζα προκειμένου να μην υπάρξει τελικά αύξηση του αριθμού μετοχών της.

Οσον αφορά στην επικείμενη συγχώνευση, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 23.870.436,24 ευρώ λόγω της συγχωνεύσεως και η υποχρεωτική ακύρωση 448.500 μετοχών της τράπεζας που περιέρχονται σε αυτή λόγω της συγχωνεύσεως και η ταυτόχρονη ακύρωση 2.088.749 ιδίων μετοχών προς αποφυγή αυξήσεως του αριθμού των μετοχών της τράπεζας, με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου.

Επίσης, εγκρίθηκε κεφαλαιοποίηση 2.335.266,47 ευρώ για λόγους στρογγυλοποίησης και μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Κατόπιν των ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας θα ανέρχεται σε 927.925.110,75 ευρώ και θα διαιρείται σε 314.550.885 ονομαστικές κοινές με ψήφο μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,95 ευρώ.

Ωστόσο, η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη Γ.Σ. της Επενδύσεις Αναπτύξεως, με θέμα την έγκριση του σχεδίου σύμβασης συγχώνεσης με απορρόφηση από τη Eurobank αναβλήθηκε λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας για τις αρχές Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v