Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrasoft International: Εργο 70 εκατ. ευρώ

Σύμβαση που αφορά στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η Intrasoft International, μέλος του ομίλου Intracom, σε συνεργασία με τη βελγική εταιρία Trasys (θυγατρική της Tractebel).

Intrasoft International: Εργο 70 εκατ. ευρώ
Σύμβαση που αφορά στη παροχή υπηρεσιών πληροφορικής, προϋπολογισμού 70 εκat. ευρώ, ανέλαβε η Intrasoft International, μέλος του ομίλου Intracom, σε συνεργασία με τη βελγική εταιρία Trasys (θυγατρική της Tractebel), μετά από συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο διαγωνισμός αφορούσε στην επιλογή προμηθευτών για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των αναγκών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα πληροφορικής για την περίοδο 2003-2008. Η κοινοπραξία Trasys - Intrasoft International ανέλαβε την παροχή ενός σημαντικά μεγάλου μέρους εκ των προκηρυχθέντων υπηρεσιών που αφορούν σε εκπόνηση μελετών και γνωμοδοτήσεων, ανάπτυξη και συντήρηση εφαρμογών λογισμικού, καθώς και ανάπτυξη και συντήρηση συστημάτων ”νέας τεχνολογίας”.

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο της εν λόγω sύμβασης-πλαίσιο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παροχής υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, όπως: α) sυμβουλευτικές υπηρεσίες και προετοιμασία εκθέσεων γνωμοδότησης (analysis, investigation, auditing, surveying, evaluation, benchmarking, forecasting), β) ανάπτυξη και συντήρηση εφαρμογών βασισμένων σε τεχνολογία βάσεων δεδομένων Oracle, καθώς και εφαρμογών σε περιβάλλοντα client-server, γ) σχεδιασμό, ανάπτυξη και συντήρηση εφαρμογών πληροφορικής βασισμένων σε νέες τεχνολογίες (J2EE, Java, HTTP, XML, κλπ) δ) διαχείριση και παρακολούθηση του κύκλου της ζωής των εγγράφων του Κοινοβουλίου, από τη δημιουργία τους μέχρι την αρχειοθέτηση και διάχυσή τους (document management).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι προβλεπόμενες υπηρεσίες θα είναι επίσης διαθέσιμες και σε άλλα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και η Επιτροπή των Περιφερειών.

Η σπουδαιότητα του έργου και η επιτυχία της Intrasoft International έγκεινται στο γεγονός ότι για την επόμενη πενταετία θα αποτελεί έναν απο τους πλέον βασικούς προμηθευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα ανάπτυξης λογισμικού και συντήρησης βασικών εφαρμογών πληροφορικής.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2003, θα έχει αρχική διάρκεια πέντε χρόνων με δυνατότητα ανανέωσης για δύο ακόμη χρόνια και προβλέπεται να αποσχολεί ετησίως πλέον των 160 μηχανικών και τεχνικών πληροφορικής.

Στην κοινοπραξία Intrasoft International - Trasys συμμετέχουν επίσης και οι εταιρείες IRIS. S.A. (Βέλγιο) και CRI S.A. (Λουξεμβούργο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v