Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτική: Συζητά με δύο υποψήφιους επενδυτές

Σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές βρίσκεται η διοίκηση της Προοδευτικής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρίας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων η οποία αναβλήθηκε.

Προοδευτική: Συζητά με δύο υποψήφιους επενδυτές
Σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές από τον χώρο της ναυτιλίας και του real estate βρίσκεται η διοίκηση της εταιρίας Προοδευτική, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρός της κ. Κωνσταντίνος Κούτλας, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων η οποία και οδηγήθηκε σε αναβολή.

Σύμφωνα με τον κ. Κούτλα, η προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ευόδωσή της, αφού, όπως σημείωσε, πραγματοποιούνται συζητήσεις σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Ο πρόεδρος της Προοδευτικής είπε πως οι υποψήφιοι επενδυτές προέρχονται από τον χώρο της ναυτιλίας και της ανάπτυξης ακινήτων και άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του βασικού αντικειμένου της εταιρίας του ανάλογα με τη δραστηριότητα του τελικού επενδυτή, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Κούτλας, θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της Προοδευτικής με μεγάλο ποσοστό.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, επίσης, ανέφερε ότι η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιό της θα σημάνει και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Οι υποχρεώσεις της εταιρίας είναι ελάχιστες και θα μπορούσαν να καλυφθούν με αύξηση 3 - 4 εκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση πως το τελικό ποσοστό της αύξησης θα είναι μεγαλύτερο.

Νεότερα για την εταιρία είναι πιθανόν να προλάβουν ακόμη και τη γενική συνέλευση της Προοδευτικής, η οποία αναβλήθηκε για τις 3 Οκτωβρίου έπειτα από αίτημα του βασικού μετόχου κ. Σπύρου Κούτλα.

Ο αιτηθείς την αναβολή κ. Σπύρος Κούτλας, που κατέχει το 10,68% των μετοχών της Προοδευτικής, αρνήθηκε να αιτιολογήσει το αίτημά του, με αποτέλεσμα για μία ακόμη φορά να υπάρξει ένταση και να απειληθούν επεισόδια μεταξύ τόσο των δύο αδελφών όσο και των μετόχων οι οποίοι πρόσκεινται στη μία ή στην άλλη πλευρά.

Ο πρόεδρος της Προοδευτικής κατηγόρησε τον κ. Σπύρο Κούτλα ότι με τις ενέργειές του, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί η εταιρία να πραγματοποιήσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, αποσκοπεί στο να προκαλέσει βλάβη σε αυτήν και στους μετόχους και ανέφερε πως η διοίκηση της εταιρίας θα προχωρήσει σε αγωγή εναντίον του από κοινού με τους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v