Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ζητά συνάντηση με τη Δήμαρχο Ταμιναίων

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος με επιστολή του προς τη δήμαρχο Ταμιναίων κα Αικατερίνη Καράπα ζήτησε να ενημερώσει το ΔΣ σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια της ΔΕΗ στην περιοχή.

ΔΕΗ: Ζητά συνάντηση με τη Δήμαρχο Ταμιναίων
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος με επιστολή του προς τη δήμαρχο Ταμιναίων κα Αικατερίνη Καράπα ζήτησε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια της ΔΕΗ στην περιοχή.

Η ΔΕΗ ήδη κατασκευάζει μία Μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου φυσικού αερίου 417 MW και σχεδιάζει την ανάπτυξη ανθρακικής Μονάδας ισχύος περίπου 800 MW στο Αλιβέρι, ένα σημαντικό επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και με τη χρησιμοποίηση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών.

Τα οφέλη από την ολοκλήρωση αυτών των επενδύσεων θα είναι πολύ σημαντικά, καθώς η κατασκευή και λειτουργία του εν λόγω έργου θα συμβάλει στην δημιουργία ενός μεγάλου αριθμού νέων θέσεων εργασίας, την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, την αποτελεσματικότερη προστασία του Περιβάλλοντος και τη βελτίωση του επιπέδου κοινωνικής ευημερίας των κατοίκων

Υπογραμμίζεται ότι οι εν λόγω επενδύσεις της ΔΕΗ εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης της περιοχής, έτσι ώστε παράλληλα με τις ενεργειακές δραστηριότητες να αναπτυχθούν και άλλες ξεχωριστές οικονομικές δραστηριότητες που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του Αλιβερίου σε μια περιοχή πολύ υψηλών περιβαλλοντικών και ποιοτικών προδιαγραφών και πολύπλευρων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η υλοποίηση των ανωτέρω επενδύσεων σε συνδυασμό και με νέα μεγάλα έργα του Τομέα Μεταφοράς θα επιτρέψουν την αντικατάσταση της ήδη λειτουργούσας πεπαλαιωμένης Μονάδας του Αλιβερίου, το οποίο θα αναδειχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ενεργειακά κέντρα της χώρας.

Αυτές οι σημαντικές ενεργειακές επενδύσεις θα συμβάλλουν στην:

* Ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ. 
*  Μεγαλύτερη ασφάλεια στον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας. 
*  Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ανταγωνιστικές τιμές. 
* Τροφοδοσία των μη διασυνδεδεμένων νησιών με ηλεκτρικό ρεύμα από το ηπειρωτικό σύστημα. 
* Ενίσχυση των Γραμμών Μεταφοράς που θα διευκολύνει την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Νομό Ευβοίας.

Η ΔΕΗ έχει ιστορικούς δεσμούς και μακροχρόνιες και εποικοδομητικές σχέσεις συνεργασίας με τους κατοίκους του Αλιβερίου, καθώς από αυτή την περιοχή ξεκίνησε τις ηλεκτροπαραγωγικές δραστηριότητές της μέσω της αξιοποίησης των κοιτασμάτων λιγνίτη από τις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Αποτελεί δέσμευση της ΔΕΗ προς τους κατοίκους του Αλιβερίου ότι για τη σχεδιαζόμενη νέα επένδυση θα υπάρχει πλήρης και συνεχής ενημέρωσή τους, θεωρώντας ότι η υλοποίηση τέτοιων σημαντικών επενδυτικών έργων προϋποθέτει τη συναίνεση της Τοπικής Κοινωνίας.
Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο η ΔΕΗ ζήτησε την έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Ταμιναίων σχετικά με τα επενδυτικά της σχέδια.

----Η επιστολή προς τη Δήμαρχο

Στη συνέχεια παρατίθεται το κείμενο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλου προς τη Δήμαρχο Ταμιναίων κα Αικατερίνη Καράπα, η οποία απεστάλη στις 17 Σεπτεμβρίου 2008.

Αγαπητή κυρία Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. πραγματοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της Στρατηγικής Παραγωγής της για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής μας έχουμε σχεδιάσει την πραγματοποίηση νέων πολύ σημαντικών επενδύσεων στην περιοχή του Δήμου σας, με τους πολίτες του οποίου η ΔΕΗ έχει μακροχρόνιες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις συνεργασίας.

Θα ήταν μεγάλη τιμή για μας να μας προσκαλέσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρουσιάσουμε τα επενδυτικά σχέδιά μας, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, η υλοποίηση των οποίων – στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου ανάπλασης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης ολόκληρης της περιοχής – θα συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία μεγάλου αριθμού νέων θέσεων εργασίας, τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, στην αποτελεσματικότερη προστασία του Περιβάλλοντος και γενικά στη βελτίωση του επιπέδου κοινωνικής ευημερίας των κατοίκων.

Θεωρούμε ότι οι στόχοι από την υλοποίηση τέτοιων σημαντικών έργων μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τη συναίνεση των πολιτών της Τοπικής Κοινωνίας και για το λόγο αυτό ζητάμε την έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε στη διάθεσή σας για να παρουσιάσουμε με λεπτομέρειες τα σχέδιά μας και να απαντήσουμε τεκμηριωμένα σε κάθε ερώτηση που θα μας θέσετε.

Με τιμή

Τάκης Αθανασόπουλος
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v