Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Απάντηση σε ΓΕΝΟΠ

Η ΔΕΗ,  χαιρετίζει την από 16/09/08 ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ καθώς της δίνεται η ευκαιρία να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις ανησυχίες των εργαζομένων, τα προβλήματα που εκείνοι αναδεικνύουν με στόχο την επίλυσή τους.

ΔΕΗ: Απάντηση σε ΓΕΝΟΠ
Η ΔΕΗ, με νέα ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την από 16/09/2008 ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ καθώς δίνεται στη Διοίκηση η ευκαιρία να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις ανησυχίες των εργαζομένων, τα προβλήματα που εκείνοι αναδεικνύουν με στόχο την επίλυσή τους.

Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση,  όπως επισημαίνει επιλέγει να μην συνεχίσει ένα ατέρμονο γραπτό δημόσιο διάλογο, επανερχόμενη σε θέματα που είχε απαντήσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή της.
 
Άλλωστε,  όπως επισημαίνει,  η τακτική της μη εστίασης σε συγκεκριμένα προβλήματα και μεθόδους επίλυσής τους δεν ωφελεί κανένα και, πολύ περισσότερο, δεν την καθιστά μια πραγματικά διαλεκτική εταιρία.

Πιστεύει, ότι στη Διοίκηση της ΔΕΗ, όπως σε κάθε Διοίκηση, υπάρχει συνέχεια και, συνεπώς, για όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο παρελθόν, φέρει ακέραιη την ευθύνη.

Ωστόσο, τονίζει, ότι δεν θα πρέπει να αναλώνεται σε συζητήσεις για το πότε θα έπρεπε να είχε γίνει κάτι ή αν έγινε με τρόπο λανθασμένο, αλλά για το πώς θα πρέπει να γίνει αυτό τώρα ώστε να εξυπηρετήσει τους στόχους του μέλλοντος.

Για παράδειγμα, σχετικά με τις ΥΚΩ, σημασία για τη ΔΕΗ θα πρέπει να έχει ότι η εταιρία  μετά από πέντε χρόνια προχώρησε τον λογιστικό διαχωρισμό, αναγκαία προϋπόθεση για την αναγνώριση των ΥΚΩ, ενώ παράλληλα συνετέλεσε στο ότι η Πολιτεία προσδιόρισε τις κατηγορίες που υπάγονται στις ΥΚΩ με αποτέλεσμα να πάρεΙ τις σχετικές αυξήσεις στα τιμολόγια.
 
Αναμένεται σύντομα ο ξεχωριστός χειρισμός και εμφάνιση των χρεώσεων αυτών στους λογαριασμούς των καταναλωτών. Επιπλέον, η Διοίκηση θα εξακολουθήσει να διεκδικεί όλες τις ΥΚΩ που της οφείλονται από την Πολιτεία.

Άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, είναι η αναφορά της ΓΕΝΟΠ στην καθυστέρηση της ανανέωσης του παραγωγικού δυναμικού.

Αξία για την επιχείρηση δεν έχει το πότε θα έπρεπε να έχει γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή, αξία για την επιχείρηση έχει το γεγονός ότι ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για καινούργιες Μονάδες το οποίο συμπεριελήφθη στο στρατηγικό σχέδιο της ΔΕΗ για την περίοδο 2008-2014 και ήδη έχει αρχίσει η υλοποίησή του.

Αξία, επίσης, για την επιχείρηση έχει το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει μια τιτάνια προσπάθεια αναβάθμισής της σε μια σύγχρονη, βιώσιμη και ανταγωνιστική εταιρία.

Σύμφωνα  με τη ΔΕΗ, επιδίωξή της αποτελεί η συνέχιση του διαλόγου. Ενός διαλόγου με τη ΓΕΝΟΠ που θα αναδεικνύει συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν πιθανώς χρονίσει, θα ασκεί κριτική για τη στρατηγική και τις αποφάσεις και θα προτείνει λύσεις όταν τις έχει.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι πιστεύει, ότι αυτός ο διάλογος, για να είναι εποικοδομητικός, θα πρέπει να γίνεται συντεταγμένα, μέσα από σαφώς καθορισμένες διαδικασίες και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων – όπου αυτό απαιτείται – έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης τεκμηρίωση της κάθε άποψης και να υπάρχει η δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης και αλληλοκατανόησης των συμμετεχόντων στο διάλογο. Αυτό γίνεται σε όλες τις μεγάλες και σύγχρονες εταιρίες.

Συνεχείς ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ με προφανή σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος της Επιχείρησης συνιστούν «μονόλογο» και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Πάγια θέση της Διοίκησης της Επιχείρησης είναι ότι ο διάλογος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων πρέπει να είναι συνεχής, ενώ θα απαντά σε ανακοινώσεις μόνον εφόσον αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα της Επιχείρησης

"Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι μας θα υπηρετήσουμε τη ΔΕΗ με επαγγελματισμό και αίσθηση ευθύνης και θα την καταστήσουμε μια πραγματικά διαλεκτική εταιρεία με όραμα και συγκεκριμένους στόχους", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v