Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Bank of the Year” η Τράπεζα Πειραιώς

Τη διάκριση ”Bank of the Year” για το 2003 απένειμε στην Τράπεζα Πειραιώς το περιοδικό ”The Banker”. Παράλληλα, έκτακτη γ.σ. συγκαλεί η Τράπεζα Πειραιώς στις 6/10, ώστε να εγκριθεί η συγχώνευση με απορρόφηση της ΕΤΒΑ.

”Bank of the Year” η Τράπεζα Πειραιώς
Τη διάκριση ”Bank of the Year” για το 2003 απένειμε στην Τράπεζα Πειραιώς το έγκριτο και διεθνούς φήμης περιοδικό ”The Banker”, που εκδίδουν οι ”Financial Times”.

Στο μεταξύ, στις 6 Οκτωβρίου 2003 καλούνται οι μέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς να εγκρίνουν τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΕΤΒΑ, στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί η Τράπεζα.

Σημειώνεται πως η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής είναι 2,402112 μετοχές της ΕΤΒΑ για κάθε μια μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ υπενθυμίζεται πως η Πειραιώς κατέχει ήδη το 58% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΒΑ.

Το ”The Banker”, από την ίδρυσή του το 1926 και για 77 χρόνια, αποτελεί μια έγκυρη πηγή της παγκόσμιας οικονομικής και τραπεζικής κοινότητας, συνεισφέροντας στην αντικειμενική πληροφόρηση και ενημέρωση.

Για το 2003 το ”The Banker” απένειμε τη διάκριση ”Bank of the Year” σε τράπεζες από 106 κράτη, σε σύνολο 340 τραπεζών που προεπιλέχθηκαν και συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Η ειδική κριτική επιτροπή του περιοδικού, εκτός από τα οικονομικά στοιχεία, την κερδοφορία και την αποτελεσματικότητα κάθε τράπεζας, έλαβε υπόψη της μια σειρά ποιοτικών παραγόντων και κριτηρίων για να καταλήξει στην απόφασή της, όπως τεχνολογικές καινοτομίες και πρωτοβουλίες, επιχειρησιακά επιτεύγματα και συνολική στρατηγική.

Ο ανταγωνισμός για την Ελλάδα περιελάμβανε τη συμμετοχή των μεγαλύτερων τραπεζών –όπως αναφέρθηκε- και επιλέχθηκε η Τράπεζα Πειραιώς λόγω της ανάκαμψης της κερδοφορίας της, των εξαγορών άλλων τραπεζών, της επιτυχούς ενσωμάτωσης αυτών στον όμιλο, των στρατηγικών συμμαχιών της, καθώς και της υπεροχής της στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχ.Σάλλας, ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ”Τhe Banker” για τη διάκριση αυτή και δήλωσε ότι ”η διοίκηση είναι προσηλωμένη στη συνεχή ανάπτυξη των μεγεθών της τράπεζας, σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Το ”κλειδί” για μας είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη και των συμφερόντων των μετόχων μας”, τόνισε.

Το Βραβείο ”Τράπεζα της Χρονιάς 2003 για την Ελλάδα” παρέλαβε χθες, σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε στο Λονδίνο, ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς, γενικός διευθυντής και Group Treasurer, ενώ παρέστησαν οι κ. Γεώργιος Μάντακας, δ/ντής Διεθνών Δραστηριοτήτων, και Γιάννης Κυριακόπουλος, γενικός δ/ντής της Τράπεζας Πειραιώς στο Λονδίνο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε την πώληση 600.000 κατ’ ανώτατο όριο ιδίων μετοχών κατά το διάστημα από 12.09.2003 έως και 20.09.2003 και με κατώτατη τιμή πώλησης 7,40 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v