Τρ. Αττικής: Δημιουργία εταιρίας venture capital

Στην ίδρυση της εταιρίας Attica Ventures προχώρησε η Τράπεζα Αττικής, με δραστηριότητα στο venture capital. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η δημιουργία του πρώτου Α/Κ με τη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών, αλλά και ιδιωτών.

Τρ. Αττικής: Δημιουργία εταιρίας venture capital
Στην ίδρυση της Attica Ventures προχώρησε η Τράπεζα Αττικής, με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση Αμοιβαίων Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών (venture capital).

Η Attica Ventures έχει ιδρυτικό μετοχικό κεφάλαιο 600.000 ευρώ και στα άμεσα σχέδιά της είναι η δημιουργία του πρώτου Αμοιβαίου Κεφαλαίου με τη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών αλλά και ιδιωτών.

Τα κεφάλαια που αναμένεται να συγκεντρωθούν θα επενδυθούν σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με έμφαση στην καινοτομία και σε τομείς αιχμής της οικονομίας (ενδεικτικά αναφέρονται των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της βιοτεχνολογίας, των νέων υλικών και της πληροφορικής), αλλά και σε εταιρίες που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητά τους σε εφαρμογές τεχνολογιών, καινοτομίας και πρωτογενούς επιστημονικής έρευνας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας, κ. Κωνσταντίνο Σταμούλη, στόχος της Τράπεζας είναι η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, της μεταφοράς πρωτογενούς έρευνας και τεχνολογίας στην παραγωγή και των επενδύσεων προς ενίσχυση της ικανότητας, ποιότητας, γνώσης και τεχνογνωσίας των επιχειρήσεων.

Γενικός διευθυντής της Attica Ventures ανέλαβε ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, κάτοχος Master Μηχανολόγου Μηχανικού από το ΕΜΠ, ΜΒΑ από το City University Business School του Λονδίνου, με σημαντική εμπειρία στη διαχείριση venture capital και επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v