Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,5% η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Της τάξης του 2,5% είναι τελικά οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος, ενώ θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1/09/2003. Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση είχε ζητήσει αύξηση κατά 4%, ενώ η ΡΑΕ είχε γνωμοδοτήσει για ανατίμηση 3%.

Στο 2,5% η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ
Την αύξηση κατά 2,5% των τιμολογίων της ΔΕΗ με αναδρομική ισχύ από την 1η Σεπτέμβρη ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος.

Παράλληλα, επιβάλλει ”ποινή” στη ΔΕΗ να επιστρέψει στους καταναλωτές το τέλος των 0,60 ευρώ που επέβαλε η Επιχείρηση στους λογαριασμούς από τα τέλη Μαρτίου υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΔΕΗ είχε ζητήσει αυξηση των τιμολογίων κατά 4% από την 1/7, ωστόσο το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και από τη ΡΑΕ η οποία πρότεινε η αύξηση να είναι της τάξεως του 3%.

Σε ό,τι αφορά το τέλος των 0,60 ευρώ για τις ΑΠΕ, υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Ανοιξη είχε ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ ΔΕΗ και ΡΑΕ με την πρώτη να ισχυρίζεται ότι το τέλος είναι νόμιμο και προκύπτει από τις διατάξεις του 2773/99 και της δεύτερη να το χαρακτηρίζει ως παράνομο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v