Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΛΟΤ: Πιστοποίηση από Παγκόσμια Ενωση Λοταριών

Η Intralot ανακοίνωσε ότι είναι ο πρώτος προμηθευτής τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως που η Τεχνική της Διεύθυνση πιστοποιείται επίσημα από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών.

ΙΝΛΟΤ: Πιστοποίηση από Παγκόσμια Ενωση Λοταριών
Η Intralot ανακοίνωσε ότι είναι ο πρώτος προμηθευτής τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως που η Τεχνική της Διεύθυνση πιστοποιείται επίσημα από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (World Lottery Association – WLA) με το “WLA Security Control Standard certification”, ενώ παράλληλα λαμβάνει και την πιστοποίηση “ISO/IEC 27001:2005” από το “BSI Management Systems”, φορέα πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης ασφαλείας, διαπιστευμένο από τον επίσημο φορέα διαπίστευσης της Μεγάλης Βρετανίας (UKAS).

Η διαδικασία πιστοποίησης της WLA, η οποία συνδέεται με την πιστοποίηση “ISO/IEC 27001:2005”, περιλαμβάνει ενδελεχή εξέταση των μέτρων ασφαλείας που προστατεύουν συστήματα και υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών. Προκειμένου να λάβει την πιστοποίηση “WLA Security Control Standard certification”, η Intralot ελέγχθηκε στη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών (ISMS) της, καθώς επίσης και σε συγκεκριμένα μέτρα και τεχνικές ασφαλείας σχετικά με την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση ρίσκου, την πολιτική ασφάλειας, την οργάνωση ασφάλειας, την ασφάλεια του προσωπικού, τη διαχείριση πληροφοριακών πόρων, τη φυσική ασφάλεια, τη διαχείριση των επικοινωνιών και των λειτουργιών, τους ελέγχους πρόσβασης, την ανάπτυξη συστημάτων και λύσεων, την αντιμετώπιση περιστατικών ασφάλειας, τη συμμόρφωση με νόμους και κανονισμούς και την επίτευξη της επιχειρηματικής συνέχειας. Το BSI πραγματοποίησε ακόμα επί τόπου αξιολογήσεις, εξετάζοντας τις καταγεγραμμένες διαδικασίες και λειτουργίες της Intralot.

Για τη διαπίστωση της διαρκούς συμμόρφωσης της Intralot με το “WLA Security Control Standard” και το “ISO/IEC 27001:2005”, το BSI θα πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους της λειτουργίας του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών (ISMS) της εταιρείας και των σχετικών λειτουργιών.

Η πιστοποίηση από ένα ανεξάρτητο και αξιόπιστο φορέα αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Intralot διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα συστήματα τεχνολογικής ασφάλειας της, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα.

Σχολιάζοντας τη διπλή πιστοποίηση, ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot, δήλωσε: “Η αριστεία του συστήματος ασφάλειας στη διαχείριση πληροφοριών αποτελεί διαρκή στόχο της Intralot. Αναπόσπαστο κομμάτι της αποστολής της εταιρείας αποτελεί η παροχή προηγμένης τεχνολογίας που ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της, με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία και ασφάλεια. Οι πελάτες μας, έχοντας ένα συνεργάτη που πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους ασφαλείας, αισθάνονται σίγουροι για την επιλογή τους. Η Intralot αποτελεί την πρωτοπόρο εταιρεία του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών και είναι η πρώτη που λαμβάνει επίσημη αναγνώριση από την WLA πάνω στο σημαντικό θέμα της ασφάλειας – μία εξαιρετικά εξειδικευμένη πιστοποίηση, μοναδική στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών”.

Ο κ. Hans Savonije, Γενικός Διευθυντής της WLA, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η Intralot λαμβάνει την πιστοποίηση της WLA. Αυτό το επίτευγμα αποκαλύπτει τη δέσμευση της εταιρείας να λειτουργεί πάντα σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα, τα οποία θέτει η πιστοποίηση της WLA. Η Intralot είναι ο πρώτος προμηθευτής τυχερών παιχνιδιών που λαμβάνει αυτήν τη σημαντική πιστοποίηση και πραγματικά πιστεύουμε πως θα ακολουθήσουν και άλλοι. Στην WLA υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην επίτευξη της αριστείας στη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριών, έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την ορθή και αξιόπιστη λειτουργία των λοταριών”.

Η WLA είναι η κορυφαία παγκόσμια Ένωση του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών με μέλη περίπου 150 κρατικές λοταρίες και 65 προμηθευτές λοταριών. Η WLA εστιάζει τις προσπάθειές της στη διαρκή ανάπτυξη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των μελών της καταρτίζοντας πρότυπα και οδηγίες σε σημαντικά θέματα, όπως τον υπεύθυνο τρόπο συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια, την ασφάλεια και το υπεύθυνο μάρκετινγκ.

Το “BSI Management Systems” είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς πιστοποίησης παγκοσμίως, με πάνω από 64.000 πιστοποιημένους πελάτες σε περισσότερες από 120 χώρες. Λειτουργώντας μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου, το “BSI Management” παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης, πιστοποίησης και εκπαίδευσης σε κρίσιμα θέματα διοικητικής οργάνωσης. Το “BSI Management Systems” είναι μέλος του Ομίλου BSI, ενός παγκόσμιου ανεξάρτητου οργανισμού παροχής υπηρεσιών, ο οποίος εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πελάτες προτείνοντας λύσεις βασισμένες σε πρότυπα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v