Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Προγραμματισμένη συντήρηση σε Μεγαλόπολη

H ΔΕΗ ανακοινώνει ότι, με βάση τον προγραμματισμό συντηρήσεων των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής στις 12.09 τέθηκε εκτός λειτουργίας για ενενήντα ημέρες η Μονάδα Νο ΙΙΙ (300 MW) του ΑΗΣ στη Μεγαλόπολη.

ΔΕΗ: Προγραμματισμένη συντήρηση σε Μεγαλόπολη
H ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, με βάση τον προγραμματισμό συντηρήσεων των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα, στις 12.09.08 τέθηκε εκτός λειτουργίας για ενενήντα ημέρες η Μονάδα Νο ΙΙΙ (300 MW) του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) στη Μεγαλόπολη.

Στο εν λόγω χρονικό διάστημα θα εκτελεσθούν αφενός, μεγάλης έκτασης συντηρήσεις και επισκευές και αφετέρου, θα συνδεθεί με τη Μονάδα η εγκατάσταση αποθείωσης καυσαερίων.

Σημειώνεται ότι, για το Έργο της αποθείωσης των καυσαερίων στη Μονάδα ΙΙΙΙ της Μεγαλόπολης η Επιχείρηση θα δαπανήσει το ποσό των 86,5 εκ. Ευρώ.

Η συμβολή του υπόψη έργου στο περιβάλλον είναι σημαντική, όχι μόνο για την περιοχή της Μεγαλόπολης, αλλά και για τη χώρα, αφού μειώνει τις εκπομπές του διοξειδίου του θείου (SO2) κατά 100.000 τόννους ετησίως, συμβάλλοντας έτσι στη συμμόρφωση της Ελλάδος με τις απαιτήσεις των Οδηγιών 2001/80/ΕΚ και 2001/81/ΕΚ.

Παράλληλα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου 2008 τέθηκε εκτός λειτουργίας για χρονικό διάστημα σαράντα ημερών η Μονάδα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Μελίτης εγκατεστημένης ισχύος 330 MW, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη στην εγκατάσταση Αποθείωσης καυσαερίων αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v