Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H EFG Eurolife εξαγοράζει την Activa Insurance

Ενισχύοντας την αναπτυξιακή πορεία της και την παρουσία της στην ελληνική αγορά, η ΕFG Eurolife ΑΕΓΑ, θυγατρική της Εurobank EFG, προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Activa Insurance.

H EFG Eurolife εξαγοράζει την Activa Insurance
Ενισχύοντας την αναπτυξιακή πορεία της και την παρουσία της στην ελληνική αγορά, η ΕFG Eurolife ΑΕΓΑ, θυγατρική της Εurobank EFG, προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Activa Insurance ΑΑΕ από την κυπριακή Commercial General Insurance Ltd.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται μετά τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες Aρχές.

Η Activa Insurance (πρώην CGU Hellas) είναι μία εταιρία με πολυετή δραστηριότητα στον χώρο των γενικών ασφαλίσεων όπου έχει αναπτύξει ένα υγιές χαρτοφυλάκιο, διαμορφώνοντας το 2007 δείκτη net combined ratio 86%.

Προσφέρει υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας τόσο ως πρωτασφαλιστής όσο και μέσω αντασφαλιστικών αναλήψεων και έχει συνολικό κύκλο εργασιών 25,4 εκατ. € για το 2007, κέρδη μετά φόρων 3,3 εκατ. € και δείκτη φερεγγυότητας 433%. H Activa Insurance έχει αναβαθμισμένη αξιολόγηση ΒΒΒ+ stable από τον διεθνή οίκο Fitch.

Με την εξαγορά αυτή, η EFG Eurolife Ασφαλιστική προτίθεται να ενισχύσει δυναμικά τις ασφαλιστικές της δραστηριότητες, τόσο μέσω του τραπεζικού δικτύου της Eurobank EFG όσο και μέσω των ανεξαρτήτων δικτύων συνεργατών και πρακτόρων, σε όλους τους κλάδους ασφαλίσεων κατά Ζημιών, όπου διπλασιάζει τα αντίστοιχα μεγέθη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v