Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία «βλέπει» η Lamda Development

Στις αγορές ακινήτων της Ρωσίας, της Ουκρανίας αλλά και της Τουρκίας στρέφει το ενδιαφέρον της η Lamda Development επεκτείνοντας περαιτέρω την παρουσία της στο εξωτερικό.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Τουρκία «βλέπει» η Lamda Development
Στις αγορές ακινήτων της Ρωσίας, της Ουκρανίας αλλά και της Τουρκίας στρέφει το ενδιαφέρον της η Lamda Development επεκτείνοντας περαιτέρω την παρουσία της στο εξωτερικό.

Η εταιρία σκοπεύει μέσα στο επόμενο πεντάμηνο να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της αναφορικά με τη δημιουργία τουλάχιστον δύο εμπορικών κέντρων στην Τουρκία.

Μάλιστα, οι αναπτύξεις αυτές θα προχωρήσουν με τη συνεργασία τοπικών εταίρων οι οποίοι αυτό το διάστημα αναζητούνται, όπως σημείωσε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Lamda Development στην ομιλία του στο 3ο Real Estate Forum, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 73ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η επιλογή της τουρκικής αγοράς κάθε άλλο παρά τυχαία είναι αφού, όπως εξήγησε, η γειτονική χώρα βιώνει την τελευταία πενταετία έντονες πολιτικές, οικονομικές και δημογραφικές αλλαγές που έχουν ως συνέπεια η τουρκική αγορά λιανικής πώλησης να είναι ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος κλάδος της οικονομίας της χώρας.

Τοπικές και διεθνείς λιανεμπορικές επιχειρήσεις, όπως ανέφερε, προχωρούν συνεχώς στο άνοιγμα νέων καταστημάτων στοχεύοντας, με την ενίσχυση της παρουσίας τους, να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους.

Παράλληλα με τη στρατηγική επέκτασής της σε νέες αγορές η Lamda Development ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στο εξωτερικό υλοποιώντας επένδυση στο Βελιγράδι, ύψους 200 εκατ. ευρώ, που αφορά στη δημιουργία συγκροτήματος 600 κατοικιών και εμπορικών χώρων. Επίσης, μελετά και τη δυνατότητα κατασκευής ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Εν τω μεταξύ η εταιρία προγραμματίζει τον Νοέμβριο να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του νέου εμπορικού κέντρου της στο Μαρούσι, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο πρώην Κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Golden Hall, όπως ονομάζεται το νέο εμπορικό κέντρο, αριθμεί 136 καταστήματα που εκτείνονται σε 40.000 τ.μ., ενώ διαθέτει και 4.000 τ.μ. γραφειακών χώρων.

Με τη λειτουργία του Golden Hall υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί η αξία του ενεργητικού της Lamda Development κατά 50 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης θα προστεθούν στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) περί τα 7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v