Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Ενδιαφέρον από 6 + 3 ομίλους

Έξι κορυφαίοι ασφαλιστικοί όμιλοι χτύπησαν ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, την πόρτα της Goldman Sachs, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την Εθνική Ασφαλιστική με δέλεαρ το bankassurance. Αναλυτικό ρεπορτάζ.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Εθνική Ασφαλιστική: Ενδιαφέρον από 6 + 3 ομίλους
Έξι κορυφαίοι ασφαλιστικοί όμιλοι χτύπησαν ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, την πόρτα της Goldman Sachs, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την Εθνική Ασφαλιστική.

Οι όμιλοι Allianz, ING, Eureko, Αviva, Fortis και Zurich εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ανεπίσημο ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν τρεις επιπλέον παίκτες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου.

Η λίστα αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα καθώς η Εθνική Τράπεζα προσφέρει το ισχυρό δέλεαρ του bankassurance για ολόκληρη τη ΝΑ. Ευρώπη. Η αγορά της ΝΑ. Ευρώπης έλκει την προσοχή και ισπανικών ασφαλιστικών ομίλων, κάποιοι εκ των οποίων εκτιμάται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και για την Εθνική Ασφαλιστική, ενώ η αγορά αναμένει εκδήλωση ενδιαφέροντος και από την AXA παρά το γεγονός ότι έχει ήδη συμφωνία συνεργασίας με την Alpha Aσφαλιστική.

Από τα στοιχεία της πρώτης ενημέρωσης που είχαν οι ενδιαφερόμενοι προκύπτει ότι η Εθνική Τράπεζα θέτει στο τραπέζι την εκχώρηση του δικαιώματος προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων από το σύνολο του δικτύου του ομίλου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υφιστάμενες συνεργασίες bankassurance σε θυγατρικές της (π.χ. Finansbank - Aviva) θα τεθούν σε επαναδιαπραγμάτευση ή θα καταγγελθούν. Από την ενημέρωση την οποία έχουν λάβει οι ξένοι ενδιαφερόμενοι όμιλοι δεν προκύπτει επίσης ως προϋπόθεση από πλευράς του πωλητή η σύσταση μικτής θυγατρικής στο bankassurance.

Στελέχη της Εθνικής σχολίαζαν χθες ότι η σύσταση μικτής θυγατρικής με τον αγοραστή της Εθνικής Ασφαλιστικής για το bankassurance αποτελεί επιθυμία της τράπεζας και όχι προϋπόθεση για το deal.

Αν οι αγοραστές ενδιαφέρονται για το σύνολο του bankassurance και προσφέρουν ικανοποιητικό τίμημα, τότε η τράπεζα δεν θα επιμείνει στη σύσταση μικτής θυγατρικής, δηλώνουν χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι αν η Εθνική πετύχει να πάρει το 20% μιας μικτής εταιρίας bankassurance για όλο της το δίκτυο θα είναι μεγάλη επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v