Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Ανάληψη νέου έργου για τη ΝΑΘ

Την αναδιοργάνωση της μηχανογραφικής της υποδομής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης (ΝΑΘ) ανέλαβε η Space Hellas. Το έργο στοχεύει στη σταδιακή μετεξέλιξη των υποδομών πληροφορικής, δικτύων, αλλά και ασφάλειας των διακινούμενων πληροφοριών της Νομαρχίας.

Space Hellas: Ανάληψη νέου έργου για τη ΝΑΘ
Την αναδιοργάνωση της μηχανογραφικής της υποδομής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης (ΝΑΘ) ανέλαβε η Space Hellas.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα σύνθετο έργο το οποίο στοχεύει στη σταδιακή μετεξέλιξη των υποδομών πληροφορικής, δικτύων, αλλά και ασφάλειας των διακινούμενων πληροφοριών της Νομαρχίας.

Συγκεκριμένα, το έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα σε συνεργασία με τη SpaceNet, θυγατρική της Space Hellas, περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές αλλά και αλληλοσυνδεόμενες φάσεις.

Η πρώτη φάση αφορά στη μελέτη των υποδομών πληροφορικής της ΝΑΘ, στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και στην προμήθεια και εγκατάσταση των καταλληλότερων πληροφορικών συστημάτων και λογισμικού, με στόχο τη βέλτιστη αναδιοργάνωση των πληροφορικών υποδομών του μηχανογραφικού της κέντρου.

Η δεύτερη φάση του έργου αφορά στη μελέτη των δικτυακών υποδομών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τους εξειδικευμένους μηχανικούς της Space Hellas.

Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με τις μελέτες των μηχανικών της, η εταιρία αναλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση των πλέον ενδεδειγμένων δικτυακών συστημάτων και εφαρμογών για τη διασύνδεση του μηχανογραφικού κέντρου της Νομαρχίας, με 30 περίπου διευθύνσεις της στον Νομό Θεσσαλονίκης.

Τέλος, η Space Hellas ανέλαβε τη μελέτη των υποδομών ασφάλειας πληροφορικής της ΝΑΘ, καθώς και την υποβολή προτάσεων για τη βελτιστοποίηση των υποδομών της στον τομέα της Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων, με στόχο την προμήθειά της με νέα, εξελιγμένα συστήματα και εφαρμογές ασφάλειας διακινούμενων πληροφοριών.

Ο εξοπλισμός και το λογισμικό που χρησιμοποιείται για την ολοκλήρωση του σύνθετου αυτού έργου είναι των οίκων Cisco Systems, Intel, Rad Data Communications, Microsoft, F-Secure και ClearSwift.

Σημειώνεται πως με την ολοκλήρωση των εργασιών η νέα μηχανογραφική υποδομή θα προσφέρει σωστή οργάνωση, καλύτερη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων διευθύνσεων, άμεση πληροφόρηση και ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους εργαζόμενους της ΝΑΘ.

Παράλληλα, η νέα αυτή υποδομή θα προσφέρει γρηγορότερη πληροφόρηση και αμεσότερη εξυπηρέτηση στους πολίτες.

Η Space Hellas μελετά, σχεδιάζει, προμηθεύει, εγκαθιστά και υποστηρίζει ολοκληρωμένες λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, λειτουργώντας ως system integrator.

Από το 1985 μέχρι σήμερα η Space Hellas έχει παραδώσει σημαντικά και σύνθετα έργα για πολλούς πελάτες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται το σύνολο σχεδόν των ελληνικών και ξένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, πληθώρα εταιριών και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και παροχείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v