Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αναζητά στρατηγικό εταίρο στις ασφάλειες

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την πρόθεσή της να αναζητήσει στρατηγική συνεργασία με διεθνή ασφαλιστικό οίκο για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ελλάδα, στη ΝΑ. Ευρώπη και στην Τουρκία.

ΕΤΕ: Αναζητά στρατηγικό εταίρο στις ασφάλειες
Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την πρόθεσή της να αναζητήσει στρατηγική συνεργασία με διεθνή ασφαλιστικό οίκο για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εθνικής Ασφαλιστικής και των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών του ομίλου γενικότερα στην Ελλάδα, στη ΝΑ. Ευρώπη και στην Τουρκία.

Την τελευταία 3ετία η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής ολοκλήρωσε με επιτυχία την αναδιοργάνωση της εταιρίας βελτιώνοντας ταυτόχρονα το μερίδιο αγοράς και την αποδοτικότητα της εταιρίας.

Στην κατεύθυνση αυτή εντοπίστηκαν και αξιοποιήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην εσωτερική αγορά και διεθνώς, με έμφαση στον τραπεζοασφαλιστικό τομέα, καθώς και δυνατότητες για περαιτέρω λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Η Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της Εθνικής Ασφαλιστικής και των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών της, αποφάσισε να διερευνήσει τη δυνατότητα στρατηγικής συνεργασίας με διεθνή ασφαλιστικό οίκο με στόχο την υλοποίηση του φιλόδοξου επιχειρησιακού σχεδίου του ομίλου στον ασφαλιστικό κλάδο και ιδίως στον τομέα των τραπεζοασφαλειών.

Για τον σκοπό αυτό η Εθνική Τράπεζα προτίθεται να προχωρήσει σε διεθνή διαδικασία επιλογής στρατηγικού εταίρου ο οποίος θα συνεισφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξειδίκευση για τη διασφάλιση της επιτυχημένης περαιτέρω ανάπτυξης των εργασιών της Εθνικής Ασφαλιστικής τόσο στις δραστηριότητες μέσω του εταιρικού δικτύου και των πρακτόρων της στην Ελλάδα όσο και στις τραπεζοασφαλιστικές εργασίες στην Ελλάδα, στη ΝΑ. Ευρώπη και στην Τουρκία, σε συνεργασία με το εκτεταμένο δίκτυο του ομίλου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Goldman Sachs International παρέχει στην Εθνική Τράπεζα συμβουλευτικές υπηρεσίες στην αναζήτηση στρατηγικού εταίρου.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Τράπεζας ο κ. Τάκης Αράπογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της ΕΤΕ, δήλωσε: "Δέσμευσή μας αποτελεί η επιτυχημένη περαιτέρω ανάπτυξη της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η απόφασή μας να αναζητήσουμε επιχειρηματικό εταίρο είναι συνεπής προς τον στόχο που έχουμε θέσει να αξιοποιήσουμε, προς όφελος του ομίλου μας το πλήρες δυναμικό μας στον χώρο των ασφαλειών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στις τραπεζοασφαλιστικές εργασίες, παρέχοντας παράλληλα στην Εθνική Τράπεζα τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στις βασικές τραπεζικές της εργασίες".

Ο κ. Δούκας Παλαιολόγος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, σχολίασε: "Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την ηγετική θέση μας στην Ελλάδα και τη δυναμική του δικτύου της τράπεζας στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες, ώστε να καταστούμε πρωταγωνιστές στην ασφαλιστική αγορά στη ΝΑ. Ευρώπη και στην Τουρκία. Η συνεργασία με διεθνή ασφαλιστική εταιρία, αποδεδειγμένης εμπειρίας, υψηλής τεχνογνωσίας και ισχυρής κεφαλαιακής βάσης θα συμβάλει αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων μας. Η επιτυχής ανάπτυξη των εργασιών μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι η καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των εργαζομένων, του εταιρικού δικτύου και των πρακτόρων μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v