Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΝΕΡΓ: Προχωρά την επέκταση εντός και εκτός

Τις ενεργειακές δραστηριότητες της στο εξωτερικό επεκτείνει η Τέρνα Ενεργειακή, υλοποιώντας σταδιακά τον στρατηγικό της σχεδιασμό.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΤΕΝΕΡΓ: Προχωρά την επέκταση εντός και εκτός
Τις ενεργειακές δραστηριότητες της στο εξωτερικό επεκτείνει η Τέρνα Ενεργειακή, υλοποιώντας σταδιακά τον στρατηγικό της σχεδιασμό.

Η εταιρεία πρόσφατα, διαμέσου της θυγατρικής της στην Κύπρο Terna Energy Overseas Ltd, προχώρησε στην ίδρυση της εταιρείας Eolos Polska στην Πολωνία η οποία και σκοπεύει να διεκδικήσει άδειες προκειμένου εν συνεχεία να προχωρήσει στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη χώρα.

Η ίδρυση της θυγατρικής στην Πολωνία εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Τέρνα Ενεργειακής που περιλαμβάνει επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε επιλεγμένες χώρες εκτός Ελλάδας και ιδίως στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου ήδη έχει αποκτήσει παρουσία, με την ίδρυση εταιρειών σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο ενώ στον κατάλογο αυτόν προστέθηκε τώρα και η Πολωνία.

Στις χώρες αυτές η εταιρεία προβαίνει σε μετρήσεις ανεμολογικού δυναμικού σε επιλεγμένες τοποθεσίες, ενώ εξετάζονται ενδεχόμενα συνεργασιών με ντόπιες ομοειδείς εταιρείες. Επιπλέον στους στόχου της εταιρείας παραμένει πάντα η επέκταση στις αγορές ενέργειας της Λατινικής Αμερικής και της Κίνας.

Η Τέρνα Ενεργειακή έχει θέσει σε λειτουργία 118 MW, ενώ μέσα στο επόμεν διάστημα αναμένεται να εγκατασταθούν επιπλέον 59 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στον ελλαδικό χώρο. Επιπλέον η εταιρεία διαθέτει άδειες παραγωγής για επιπλέον 545 MW αιολικών πάρκων και 112 MW υδροηλεκτρικών έργων, ενώ έχει καταθέσει αιτήματα για άδειες παραγωγής που υπερβαίνουν τα 2300 MW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v