Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Νέα παράταση για διαγωνισμό στη Μεγαλόπολη

Πίσω πηγαίνει μία σημαντική επένδυση για τη ΔΕΗ, η κατασκευή της μονάδας 5 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης. Ενώ σήμερα ήταν η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προσφορών από επενδυτές, δόθηκε παράταση για έναν μήνα.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Νέα παράταση για διαγωνισμό στη Μεγαλόπολη
Πίσω πηγαίνει μία σημαντική επένδυση για τη ΔΕΗ, η κατασκευή της μονάδας 5 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης.

Ενώ σήμερα ήταν η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές, δόθηκε παράταση για έναν μήνα. Η νέα προθεσμία που τέθηκε είναι στις 10 Οκτωβρίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη παράταση που δίνεται, με αποτέλεσμα να προκύπτει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου που αφορά στην κατασκευή της μονάδας 5 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 750 έως 835 MW, με καύσιμο φυσικό αέριο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 570 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους κύκλους της ΔΕΗ, η παράταση δόθηκε γιατί προέκυψε ζήτημα διευκρίνισης για ένα θέμα επί της διαδικασίας υπολογισμού της θερμότητας στον κύκλο λειτουργίας της μονάδας, ώστε να υπολογιστεί η ισχύς της.

Προκειμένου να ενημερωθούν ισότιμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί και η δεύτερη παράταση, ώστε να περιοριστούν όσο γίνεται οι πιθανότητες τυχόν ενστάσεων.

Από τη ΔΕΗ υποστηρίζεται ότι η παράταση δεν θα προκαλέσει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε περίπου τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και εφόσον δεν προκύψουν άλλα προβλήματα.

Στις 18 Νοεμβρίου, εξάλλου, έχει οριστεί η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για τη μονάδα ΙΙ της Μελίτης Φλώρινας. Η νέα μονάδα θα είναι ισχύος 420 - 450 MW, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη, με πρόβλεψη και για παροχή θερμικής ισχύος 70 MW που θα προορίζεται για τηλεθέρμανση της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 675 εκατ. ευρώ και ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη παράδοσής του σε περίπου 4,5 χρόνια (52 μήνες) από τη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v