Κατσέλης: Αύξηση πωλήσεων κατά 20% στο οκτάμηνο

Σημαντική αύξηση σημείωσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι πωλήσεις της Κατσέλης τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το εξεταζόμενο διάστημα ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 20%.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Κατσέλης: Αύξηση πωλήσεων κατά 20% στο οκτάμηνο
Σημαντική αύξηση σημείωσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι πωλήσεις της Κατσέλης τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 20%, ενώ εκτιμάται ότι ο στόχος για κύκλο εργασιών ύψους 120 εκατ. ευρώ για τη νέα επιχειρηματική μονάδα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των εταιρειών Κατσέλης, Αλλατίνη και ΕΛΒΙΠΕΤ, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται ότι θα επιτευχθεί.

Εν τω μεταξύ στην περαιτέρω ενίσχυση των μεγεθών της Κατσέλης αλλά και του μεριδίου αγοράς της αναμένεται να συμβάλλουν τόσο τα νέα προϊόντα που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά η εταιρεία το τελευταίο διάστημα, καθώς και η συμφωνία που έχει συνάψει με την Aldi.

Παράλληλα η νέα επιχειρηματική μονάδα προγραμματίζει σύμφωνα με πληροφορίες την υλοποίηση επενδύσεων 25 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των προς επένδυση κεφαλαίων θα κατευθυνθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του ομίλου αλλά και στη δημιουργία και διάθεση στην αγορά νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η πολιτική αυτή εντάσσεται στο τριετές business plan που έχει εκπονηθεί προβλέπει μεταξύ των άλλων λανσάρισμα νέων προϊόντων, έμφαση στην κατηγορία των λειτουργικών προϊόντων, επενδύσεις στον παραγωγικό ιστό και ενίσχυση της παρουσίας του στο εξωτερικό και δη στη Νιγηρία.

Με βάση το business plan τριετίας ότι οι πωλήσεις της νέας επιχειρηματικής μονάδας θα διαμορφωθούν στο ύψος των 138-140 εκατ. ευρώ το 2011 και τα EBITDA στα επίπεδα των 21 εκατ. ευρώ στην ίδια οικονομική χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v