Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Προς διανομή μερίσματος 220 δρχ.

Τη διανομή μερίσματος 220 δρχ. θα προτείνει το Δ.Σ. της εταιρίας Intralot, όπως αποφάσιστηκε στη γ.σ. που έλαβε χώρα στις 15 Μαρτίου. Η συνέλευση επίσης αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών, μέχρι του ποσοστού του 5%, προκειμένου να στηριχθεί η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής.

Intralot: Προς διανομή μερίσματος 220 δρχ.
Με απαρτία 65,2% πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 15 Μαρτίου, η γενική συνέλευση της εταιρίας Intralot.

Οπως ανακοινώθηκε, η εταιρία θα προβεί εντός 12 μηνών σε αγορά ιδίων μετοχών ως το ποσοστό του 5% σε εύρος τιμής 10-30 ευρώ. Η αγορά αποφασίστηκε, όπως σχολίασε η διοίκηση, προκειμένου να στηριχθεί η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής που βρέθηκε σε χαμηλά επίπεδα, μετά το σάλο που ξέσπασε από τις διώξεις κατά Κόκκαλη.

Εξάλλου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Κ. Αντωνακόπουλος, η εύρωστη οικονομική κατάσταση της εταιρίας της επιτρέπει να χρηματοδοτήσει παράλληλα το επενδυτικό της πρόγραμμα και την αγορά ιδίων μετοχών. Στόχος της εταιρίας είναι, όπως τονίστηκε, η επαναδιάθεση των μετοχών στο κοινό και όχι η διακράτησή τους.

Κατά τη διάρκεια της γ.σ. ανακοινώθηκε ακόμα η πρόθεση του Δ.Σ. να προτείνει τη διανομή μερίσματος 220 δρχ., καθώς από πλευράς κερδοφορίας, το 2001 χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιτυχημένο. Αναλυτικά, τα κέρδη της Intralot για το 2001 ανήλθαν στα 21,2 δισ. δρχ., διαψεύδοντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για περίπου 20 δισ. δρχ.

Για το ”θέμα Κόκκαλη”, η διοίκηση της εταιρίας επιχείρησε να καθησυχάσει τους μετόχους εκφράζοντας την άποψη ότι ”όσο η Intracom ενδυναμώνεται, οι αντίστοιχες επιθέσεις θα πληθαίνουν”.

Κάνοντας λόγο για την παγκόσμια θέση της εταιρίας, το προεδρείο ανακοίνωσε ότι η Intralot διατηρεί παρουσία σε πέντε ηπείρους, έχει 10 θυγατρικές ανά τον κόσμο και 4 γραφεία αντιπροσώπων. Ο αντιπρόεδρος της Intralot, υπογράμμισε ότι η εταιρία κατατάσσεται δεύτερη (από πλευράς κερδών) παγκοσμίως, στο πλαίσιο του κλάδου που αυτή δραστηριοποιείται, δηλαδή στην προμήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων για τυχερά παιχνίδια.

Η τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας ορίστηκε στο χρονικό διάστημα τελών Απριλίου και αρχών Μαϊου 2002.

Ασημάκης Καρτσιώτης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v