Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΙΑΣ - GLOBAL: Συγχώνευση με NAV 130,9 εκατ.

Στα 130,9 εκατ. ευρώ ανέρχεται η συνολική καθαρή αξία ενεργητικού της εταιρίας που δημιουργείται από την συγχώνευση των ΔΙΑΣ και GLOBAL. Στη ΝΑ Ευρώπη ο επενδυτικός προσανατολισμός.  Η σχέση ανταλλαγής.

ΔΙΑΣ - GLOBAL: Συγχώνευση με NAV 130,9 εκατ.
Στα 130,9 εκατ. ευρώ ανέρχεται η συνολική καθαρή αξία ενεργητικού της εταιρίας που δημιουργείται από την συγχώνευση των ΔΙΑΣ και GLOBAL. Στη ΝΑ Ευρώπη ο επενδυτικός προσανατολισμός. Η σχέση ανταλλαγής.

Αναλυτικότερα, στις Επαναληπτικές Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ και GLOBAL AEEX που συνεδρίασαν σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2008 αποφασίσθηκε η συγχώνευση των δυο εταιρειών με απορρόφηση της GLOBAL AEEX από τη ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ.

Η εγκριθείσα σχέση ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευόμενων εταιρειών είναι 1 προς 3,639911631637510. Οι μέτοχοι της GLOBAL θα λάβουν 3,639911631637510 νέες μετοχές της ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ για κάθε 1 παλαιά μετοχή που κατείχαν, ενώ οι μέτοχοι της ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ θα συνεχίσουν να έχουν 1 μετοχή της εταιρείας για κάθε 1 μετοχή που είχαν πριν από τη συγχώνευση.

Από τη συγχώνευση αυτή προκύπτουν σημαντικά πλεονεκτήματα για τους μετόχους των δύο εταιρειών, καθώς βασικός στόχος της συγχώνευσης είναι η δημιουργία ενός ισχυρού επενδυτικού σχήματος και η δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο των Εταιρειών Επενδύσεων στην Ελλάδα με συνολική καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της τάξης των 130,9 εκατ. Ευρώ, βάσει στοιχείων των εταιρειών με ημερομηνία 29.08.2008.

To γεγονός αυτό, εξασφαλίζει στη νέα εταιρεία μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από την εγχώρια και διεθνή επενδυτική κοινότητα, μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα των μετοχών, δυνατότητα παράλληλης εισαγωγής σε χρηματιστήριο του εξωτερικού καθώς και σημαντικές οικονομίες κλίμακας.

Οι δύο εταιρείες διαθέτουν συμπληρωματικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων γεγονός που παρέχει τη δυνατότητα για σημαντικές επενδυτικές συνέργειες.

Το χαρτοφυλάκιο της ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ. αποτελείται κυρίως από μετοχές εταιρειών εισηγμένων στην Ελλάδα και στα Χρηματιστήρια της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Κύπρου ενώ το χαρτοφυλάκιο της Global Α.Ε.Ε.Χ. αποτελείται κυρίως από μετοχές εταιρειών εισηγμένων στα Χρηματιστήρια της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

Έτσι, ο επενδυτικός προσανατολισμός της εταιρείας θα στρέφεται στις αγορές της ευρύτερης περιοχής της Νοτιανατολικής Ευρώπης χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των δύο εταιρειών στις επιμέρους αγορές της περιοχής.

Διαχειρίστρια εταιρεία του νέου σχήματος θα είναι η Eurobank EFG Asset Management Α.Ε.Π.Ε.Υ, η οποία διαθέτει ισχυρή παρουσία και τεχνογνωσία στη διαχείριση επενδύσεων θεσμικών χαρτοφυλακίων και αποτελεί μέλος του Ομίλου Eurobank EFG.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Global AEEX:

Ανακοινώνεται από την Εταιρία 'Global Επενδυτικά Κεφάλαια Νέας Ευρώπης Α.Ε.Ε.Χ' ότι τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε η Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της στο Ξενοδοχείο 'Μεγάλη Βρεταννία'. Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο 43 μέτοχοι , οι οποίοι εκπροσωπούσαν 8.708.934 μετοχές (επί του συνόλου 16.341.440 μετοχών), ήτοι 53,29% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, και συνεπώς, υπήρξε απαρτία για τη συζήτηση του μοναδικού θέματος της ημερησίας διάταξης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της Α' Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που ελήφθηκε επί του μοναδικού θέματος της ημερησίας διάταξης, έχει ως εξής: ΘΕΜΑ: Έγκριση της συγχώνευσης της Εταιρίας με την εταιρία 'ΔΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ' κατά τα άρθρα 69 επ. του κ.ν. 2190/1920, με την απορρόφηση της Εταιρίας από την τελευταία και ρύθμιση κάθε συναφούς θέματος. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί:

1.Τη συγχώνευση της Εταιρίας με την εταιρία 'ΔΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ', διά απορρόφησης της Εταιρίας από την τελευταία, κατά τα άρθρα 69-77 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύουν, και κατά τις προβλέψεις, διατάξεις και απαλλαγές του ν. 2166/1993, όπως ισχύει.

2.Το από 23.06.2008 σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης.

3.Την ακύρωση στο πλαίσιο της συγχώνευσης όλων των ιδίων μετοχών που η Εταιρία διαθέτει, ήτοι 761.656 ιδίων μετοχών.

4.Όλες τις ενέργειες με σκοπό την ολοκλήρωση της συγχώνευσης από το διοικητικό συμβούλιο και τα πρόσωπα που αυτό εξουσιοδότησε.

Σημειώνεται ότι η σχέση ανταλλαγής έχει ως ακολούθως:
Οι μέτοχοι της απορροφώμενης Εταιρίας θα ανταλλάσσουν μία (1) παλαιά μετοχή της Εταιρίας προς 3,639911631637510 νέες μετοχές της απορροφώσας εταιρίας 'ΔΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ' δηλαδή θα λάβουν συνολικά (15.579.784 Χ 3,639911631637510) 56.709.037 νέες μετοχές της απορροφώσας εταιρίας. Οι μέτοχοι της εταιρίας 'ΔΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ' θα συνεχίσουν να έχουν μία μετοχή της απορροφώσας εταιρίας, με ονομαστική αξία 0,92 ευρώ για κάθε μία μετοχή που είχαν πριν από τη συγχώνευση, με ονομαστική αξία 1,01 ευρώ, δηλαδή θα συνεχίσουν να έχουν 50.220.000 μετοχές της απορροφώσας εταιρίας.

5.Να ανατεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας 'ΔΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ' να ρυθμίσει κατά την κρίση του τα κλασματικά υπόλοιπα που θα προκύψουν από τη διανομή μετοχών στο πλαίσιο της συγχώνευσης. Επίσης, η Γενική Συνέλευση παμψηφεί εξουσιοδότησε:

1.Τους κ.κ. Βασίλειο Κλέτσα και Γεώργιο Μηνούδη, ενεργώντας ο καθένας χωριστά ή από κοινού, ή όποιον άλλο πέραν αυτών τυχόν εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο, να υπογράψουν την οριστική σύμβαση συγχώνευσης ενώπιον συμβολαιογράφου, με βάση το σχέδιο συγχώνευσης, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο έγγραφο, δήλωση ή στοιχείο, όπως υπεύθυνη δήλωση ότι δεν προβλήθηκαν οι αναφερόμενες στην παρ. 2 του άρθρου 70 του κ.ν. 2190/1920 ενστάσεις κατά της συγχώνευσης, συνομολογώντας όποιους συγκεκριμένους όρους κρίνουν σκόπιμους κατά την απόλυτη κρίση τους καθώς και να ρυθμίσουν κάθε άλλο συναφές με τη συγχώνευση θέμα κατά την κρίση τους.

2.Εν γένει το διοικητικό συμβούλιο να ρυθμίσει κάθε άλλο συναφές με τη συγχώνευση θέμα κατά την κρίση του.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Δίας ΑΕΕΧ

Η ΔΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ανακοινώνει ότι η Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων συνεδρίασε στις 08.09.2008 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στη συνέλευση παρίσταντο ή εκπροσωπούνταν 15 μέτοχοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν το 61,55% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της (ήτοι 30.909.749 κοινές ονομαστικές μετοχές) και συνεπώς, υπήρξε απαρτία για τη συζήτηση όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις της Α' Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που ελήφθησαν επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, έχουν ως εξής:

ΘΕΜΑ 1: Έγκριση της συγχώνευσης της Εταιρίας με την εταιρία GLOBAL ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Ε.Ε.Χ. κατά τα άρθρα 69 επ. του κ.ν. 2190/1920, με την απορρόφηση της τελευταίας από την Εταιρία και ρύθμιση κάθε συναφούς θέματος.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί:

1. Τη συγχώνευση της Εταιρίας με την εταιρία GLOBAL ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Ε.Ε.Χ., διά απορρόφησης της τελευταίας από την Εταιρία, κατά τα άρθρα 69-77 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύουν, και κατά τις προβλέψεις, διατάξεις και απαλλαγές του ν. 2166/1993, όπως ισχύει.
2. Το από 23.06.2008 σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης.
3. Όλες τις ενέργειες με σκοπό την ολοκλήρωση της συγχώνευσης από το διοικητικό συμβούλιο και τα πρόσωπα που αυτό εξουσιοδότησε.

Σημειώνεται ότι η σχέση ανταλλαγής έχει ως ακολούθως:
Οι μέτοχοι της απορροφώμενης εταιρίας GLOBAL ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Ε.Ε.Χ. (εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών που κατέχονται από την απορροφώμενη και θα ακυρωθούν) θα ανταλλάσσουν μία (1) παλαιά μετοχή της απορροφώμενης εταιρίας προς 3,639911631637510 νέες μετοχές της απορροφώσας εταιρίας ΔΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ δηλαδή θα λάβουν συνολικά (15.579.784 Χ 3,639911631637510) 56.709.037 νέες μετοχές της απορροφώσας εταιρίας.

Οι μέτοχοι της Εταιρίας θα συνεχίσουν να έχουν μία μετοχή της απορροφώσας εταιρίας, με ονομαστική αξία 0,92 ευρώ (ορ. κατωτέρω), για κάθε μία μετοχή που είχαν πριν από τη συγχώνευση, με ονομαστική αξία 1,01 ευρώ, δηλαδή θα συνεχίσουν να έχουν 50.220.000 μετοχές της απορροφώσας εταιρίας.

Επίσης παμψηφεί η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε τους Αντώνιο Μπίμπα, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Χριστίνα Φαϊτάκη, ενεργώντας ο κάθε ένας χωριστά ή από κοινού, ή όποιον άλλον πέραν αυτών τυχόν εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο, να υπογράψουν την οριστική σύμβαση συγχώνευσης ενώπιον συμβολαιογράφου, με βάση το σχέδιο συγχώνευσης, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο έγγραφο, δήλωση ή στοιχείο, όπως υπεύθυνη δήλωση ότι δεν προβλήθηκαν οι αναφερόμενες στην παρ. 2 του άρθρου 70 του κ.ν. 2190/1920 ενστάσεις κατά της συγχώνευσης, συνομολογώντας όποιους συγκεκριμένους όρους κρίνουν σκόπιμους κατά την απόλυτη κρίση τους καθώς και να ρυθμίσουν κάθε άλλο συναφές με τη συγχώνευση θέμα κατά την κρίση τους. Εν γένει, εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο να ρυθμίσει κάθε άλλο συναφές με τη συγχώνευση θέμα κατά την κρίση του.

ΘΕΜΑ 2: Αναπροσαρμογή του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας σε συνέχεια της συγχώνευσης, ήτοι:

α. αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 46.739.352 ευρώ, που αντιστοιχεί στο εισφερόμενο μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώμενης εταιρίας και εν συνεχεία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 913.162,04 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού υπέρ το άρτιο, προκειμένου να είναι δυνατόν η ονομαστική αξία της κάθε μετοχής να είναι στρογγυλός αριθμός,
β. αλλαγή της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής από 1,01 ευρώ σε 0,92 ευρώ η κάθε μία.
γ. ρύθμιση κάθε θέματος που σχετίζεται με τις νέοεκδοθησόμενες μετοχές.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε παμψηφεί:
α. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό των 46.739.352 ευρώ, που αντιστοιχεί στο εισφερόμενο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας GLOBAL ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Ε.Ε.Χ. (απορροφώμενης εταιρίας),
- την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 913.162,04 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικούυπέρ το άρτιο, προκειμένου να είναι δυνατόν η ονομαστική αξία της κάθε μετοχής να είναι στρογγυλός αριθμός,
- την αλλαγή της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής από 1,01 ευρώ σε 0,92 ευρώ η κάθε μία,
- να αχθεί η διαφορά που προκύπτει από τη μείωση της παλαιάς σε σχέση με τη νέα ονομαστική αξία των υφιστάμενων μετοχών, που συνολικά ανέρχεται σε 4.519.800 ευρώ, προς έκδοση νέων μετοχών.
- σε συνέχεια των ανωτέρω, την έκδοση 56.709.037 νέων κοινών ονομαστικών με ψήφο μετοχών με ονομαστική αξία 0,92 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα διανεμηθούν στους μετόχους της GLOBAL ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Ε.Ε.Χ. (απορροφώμενης εταιρίας) σύμφωνα με τη σχέση ανταλλαγής.

β. Να ανατεθεί στο διοικητικό συμβούλιο να ρυθμίσει κατά την κρίση του τα κλασματικά υπόλοιπα που θα προκύψουν από τη διανομή των μετοχών στο πλαίσιο της συγχώνευσης.

γ. Να ανατεθεί στο διοικητικό συμβούλιο να ρυθμίσει κατά την κρίση του κάθε άλλο θέμα που σχετίζεται με τις νέοεκδοθησόμενες μετοχές.

ΘΕΜΑ 3: Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρίας, λόγω της ανωτέρω αναπροσαρμογής του μετοχικού κεφαλαίου.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε παμψηφεί να εγκρίνει την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας λόγω της συγχώνευσης ως ακολούθως:

Πρώτον, να μεταβληθεί η παράγραφος 9 του άρθρου 5, που αναφερόταν στην προηγούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε το 2006, ώστε να είναι σαφές ότι το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας μετά την αύξηση εκείνη δεν είναι πλέον το ισχύον, αφού μεσολαβεί και η αύξηση που αποφασίστηκε από την παρούσα Γενική Συνέλευση. Έτσι η παράγραφος 9 θα αναφέρει ότι ύστερα από εκείνη την αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανήλθε (και όχι ανέρχεται) σε 50.722.200 ευρώ διαιρούμενο (και όχι που διαιρείται) σε 50.220.000 μετοχές.

Δεύτερον, να προστεθεί νέα παράγραφος 10 στο άρθρο 5, ως εξής:
«Με την από 08.09.2008 απόφαση της Α' Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποφασίσθηκε η συγχώνευση της Εταιρίας με την εταιρία GLOBAL ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Ε.Ε.Χ., με απορρόφηση της τελευταίας από την πρώτη. Συνακόλουθα αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας αφενός κατά το ποσό των 46.739.352 ευρώ, που αντιστοιχεί στο εισφερόμενο μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώμενης εταιρίας και αφετέρου κατά το ποσό των 913.162,04 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού υπέρ το άρτιο, προκειμένου να είναι δυνατόν να είναι η ονομαστική αξία στρογγυλός αριθμός. Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο αυξήθηκε συνολικά κατά 47.652.514,04 ευρώ. Επίσης, αποφασίστηκε να διαμορφωθεί η ονομαστική αξία της κάθε μετοχής, παλαιάς και νέας, από 1,01 ευρώ σε 0,92 ευρώ, ενώ η διαφορά που προκύπτει από τη μείωση της παλαιάς σε σχέση με τη νέα ονομαστική αξία των υφιστάμενων μετοχών, που συνολικά ανήλθε σε 4.519.800 ευρώ, άγεται προς έκδοση νέων μετοχών. Συνεπώς, αποφασίστηκε η έκδοση 56.709.037 νέων κοινών ονομαστικών με ψήφο μετοχών με ονομαστική αξία 0,92 ευρώ η κάθε μια.

Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σήμερα σε 98.374.714,04 ευρώ και διαιρείται σε 106.929.037 κοινές ονομαστικές μετοχές με ψήφο με ονομαστική αξία 0,92 ευρώ η κάθε μία.>>

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v