Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τ. Ολυμπιακή: Ζημίες-ρεκόρ το 2007

Έως τις 26/9, οπότε και συμπληρώνεται εξάμηνο από την απόφαση του Χ.Α. να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής, ο όμιλος θα δημοσιεύσει τις ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις για το 2007.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Τ. Ολυμπιακή: Ζημίες-ρεκόρ το 2007
Έως τις 26 Σεπτεμβρίου, οπότε και συμπληρώνεται εξάμηνο από την απόφαση του χρηματιστηρίου να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρίας Τεχνική Ολυμπιακή, ο όμιλος θα δημοσιεύσει τις ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις της Τ. Ολυμπιακής για την περυσινή χρήση, ώστε να αποφύγει τις ενδεχόμενες κυρώσεις.

Στη συνέχεια η εταιρία σκοπεύει να ζητήσει την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη β΄ επαναληπτική συνέλευση των μετόχων της Τεχνικής Ολυμπιακής, για το 2007 ο όμιλος αναμένεται ότι θα παρουσιάσει ζημίες-ρεκόρ περί τα 900 εκατομμύρια ευρώ, ως συνέπεια της πολύ αρνητικής πορείας της θυγατρικής TOUSA στις ΗΠΑ, την οποία η ίδια η διοίκηση χαρακτήρισε απαξιωμένη καθώς η τιμή της μετοχής της βρίσκεται πλέον στα 3 λεπτά.

Από το τρέχον έτος τα οικονομικά αποτελέσματα της TOUSA δεν θα ενοποιούνται σε εκείνα της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την εισφορά στην εταιρία Μοχλός του κλάδου της τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης του Πόρτο Καρράς, ενώ όπως αναφέρθηκε έχει ξεκινήσει η απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου της Μοχλός στην εταιρία Στροφύλι Α.Ε.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της Τεχνικής Ολυμπιακής αποφάσισε να προχωρήσει η εταιρία στην ίδρυση γραφείου στη Μόσχα με στόχο να δραστηριοποιηθεί στη ρωσική αγορά real estate.

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε πρόγραμμα stock options για τα στελέχη και αγορά ιδίων μετοχών, έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου, με ανώτατη τιμή το 1,20 και κατώτατη το 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v