Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου

Την επιστροφή κεφαλαίου 0,9 ευρώ στους μετόχους με καταβολή μετρητών ενέκρινε, μεταξύ άλλων η Γ.Σ. της Frigoglass στις 5/09/2008, με απαρτία 77,81%.

Frigoglass: Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου
Την επιστροφή κεφαλαίου 0,9 ευρώ στους μετόχους με καταβολή μετρητών ενέκρινε, μεταξύ άλλων η Γ.Σ. της Frigoglass στις 5/09/2008, με απαρτία 77,81%.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη Γ.Σ. εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, κατά το ποσό των Ευρώ 8.040.122 με κεφαλαιοποίηση μέρους από τον ειδικό λογαριασμό αποθεματικού «διάθεση μετοχών σε τιμή υπέρ το άρτιο, μέσω της αύξησης της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά Ευρώ 0,20 ανά μετοχή, δηλαδή από ένα Ευρώ (1,00) σε Ευρώ 1,20 ανά μετοχή.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, κατά το ποσό των Ευρώ 36.180.549 με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά το ποσό των Ευρώ 0,90 ανά μετοχή, δηλαδή από Ευρώ 1,20 σε Ευρώ 0,30 και την επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου στους μετόχους της Εταιρίας με καταβολή μετρητών.

Παρεσχέθησαν οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σε σχέση με την επιστροφή του ποσού της μείωσης του κεφαλαίου στους μετόχους με καταβολή μετρητών, την αποκοπή του δικαιώματος αυτού, καθώς και την ημερομηνία έναρξης καταβολής του ποσού της επιστροφής.

Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού και η κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο, ενώ παρεσχέθη εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας προκειμένου να επέλθουν οι απαραίτητες τροποποίησης των όρων προγραμμάτων διάθεσης μετοχών της Εταιρείας σε Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της εταιρείας,

Τέλος, η Γ.Σ. ενέκρινε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% του εκάστοτε καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας (δηλ. σήμερα 40.200.610 μετοχές), εντός χρονικής περιόδου 24 μηνών από σήμερα, ήτοι μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2010, με κατώτατη τιμή αγοράς Ευρώ 1 ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς Ευρώ 25 ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v