Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Altec: Τι απαντά για ΟΤΕ-Altec Telecoms

Κάθε νόμιμο μέσο και για την διατήρηση της δραστηριότητάς της, αλλά και για την αποκατάσταση της σοβαρότατης ζημίας που υπέστη θα εξαντλήσει η Altec Telecoms, όπως αναφέρει ο όμιλος.  

Altec: Τι απαντά για ΟΤΕ-Altec Telecoms

Κάθε νόμιμο μέσο και για την διατήρηση της δραστηριότητάς της, αλλά και για την αποκατάσταση της σοβαρότατης ζημίας που υπέστη θα εξαντλήσει η Altec Telecoms, όπως αναφέρει ο όμιλος.  

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Altec σημειώνει τα εξής: "Σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου για τη θυγατρική μας εταιρία Altec Telecoms, σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:

Η θυγατρική μας εταιρεία 'Altec Telecoms' μετά την παράνομη και καταχρηστική ενέργεια του ΟΤΕ να διακόψει την παροχή υπηρεσιών διασύνδεσης, ευρίσκεται σε ιδιαιτέρως δυσχερή θέση, ενώ είναι σαφές από τα γεγονότα, ότι στόχο του ΟΤΕ αποτελεί η εξόντωση της εταιρείας και όχι η διευθέτηση των μεταξύ τους οικονομικών διαφορών.

Η διακοπή λειτουργίας των κυκλωμάτων της εταιρείας από τον ΟΤΕ, έχει περιορίσει σημαντικά την ικανότητά της να παρέχει απρόσκοπτα τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στους πελάτες της και εφόσον η κατάσταση αυτή συνεχισθεί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο τη λειτουργική της δυνατότητα όσο και την οικονομική της θέση.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του ΟΤΕ κρίθηκε από την Ε.Ε.Τ.Τ. ότι συνιστά πρόδηλη κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και ως εκ τούτου η θυγατρική μας προτίθεται να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο και για την διατήρηση της δραστηριότητάς της, αλλά και για την αποκατάσταση της σοβαρότατης ζημίας που υπέστη.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2008, η θυγατρική μας εταιρεία Altec Telecoms συμμετέχει στα ενοποιημένα αποτελέσματα της Altec με Κύκλο Εργασιών 17,5 εκ. ευρώ, στα αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) με ζημίες ύψους 4,4 εκ. ευρώ. Στα αποτελέσματα μετά από φόρους συμμετέχει με ζημίες ύψους 5,5 εκ. ευρώ, ενώ η καθαρή θέση της εταιρείας ήταν αρνητική και διαμορφωνόταν στις 30/6 στα 19,8 εκ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Altec Telecoms ήταν αρνητικά όπως και για το σύνολο των εταιρειών του κλάδου, κάτι που είχε ως συνέπεια να επηρεαστεί δυσμενώς το σύνολο των αποτελεσμάτων του Ομίλου Altec. Η συνεισφορά της Altec Telecoms στον συνολικό κύκλο εργασιών του Ομίλου είναι 19%.

Αν εξαιρούνταν η Altec Telecoms από τα ενοποιημένα μεγέθη της Altec, η εικόνα θα ήταν βελτιωμένη ως προς τους δείκτες κερδοφορίας και θα διαμορφωνόταν ως εξής: Κύκλος εργασιών 75 εκ. ευρώ έναντι 92,3 εκ., EBITDA 13,4 εκ. ευρώ έναντι 9 εκ., Κέρδη μετά από φόρους 1,9 εκ. έναντι ζημιών 3,7 εκ. και καθαρή θέση 88,8 εκ. έναντι 69 εκ. ευρώ. Όλες οι επιμέρους δραστηριότητες -με εξαίρεση τις τηλεπικοινωνίες- του Ομίλου Altec, ήταν και παραμένουν κερδοφόρες.

Η εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειές της για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης γι' αυτήν, τους πελάτες και τους μετόχους της, τόσο προς την κατεύθυνση εύρεσης χρηματοδότησης όσο και προς την κατεύθυνση αναζήτησης επιχειρηματικού εταίρου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v