Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Datamedia: Νέο ραντεβού για τις 15 Σεπτεμβρίου

Σε αναβολή για τις 15 Σεπτεμβρίου οδηγήθηκε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Datamedia, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης ανησυχίας με ισχυρή την παρουσία μικρομετόχων, καθώς συγκετρώθηκε μόλις το 7,95% του μετοχικού κεφαλαίου.

Datamedia: Νέο ραντεβού για τις 15 Σεπτεμβρίου
Σε αναβολή για τις 15 Σεπτεμβρίου οδηγήθηκε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Datamedia, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης ανησυχίας με ισχυρή την παρουσία μικρομετόχων, καθώς συγκεντρώθηκε μόλις το 7,95% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι παρίσταντο εκπρόσωποι του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία, όπως ειπώθηκε, κατέχει το 6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ενώ ο κ. Νίκος Ρεμαντάς εκπροσωπούνταν από δικηγόρο, που εμφάνισε το ποσοστό του να ανέρχεται μαζί με τα ποσοστά της συζύγου του, αλλά και εταιριών offshore που ελέγχει ο ίδιος, στο 8%.

Ωστόσο το ποσοστό της Πειραιώς και του κ. Ρεμαντά δεν καταγράφηκε στη συγκέντρωση της απαρτίας, διότι θεωρήθηκε ότι η υποβολή των δικαιολογητικών ήταν εκπρόθεσμη.



Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση έχει παραιτηθεί, ως εκπρόσωποι της εταιρίας εμφανίστηκαν ατύπως οι πρόσφατα παραιτηθέντες κ. Παντέλατος (πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας) και η κ. Α. Σκλάβη (πρώην αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής).

Σε σχετικά ερωτήματα των μετόχων, η κ. Σκλάβη απάντησε ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται διερευνητικές επαφές με στρατηγικούς επενδυτές για τη διάσωση της εταιρίας, ενώ επιβεβαίωσε ότι η εταιρία βρισκόταν σε συζητήσεις και με τη θυγατρική της, 01 Πληροφορική, οι οποίες δεν κατέληξαν.

Επιπλέον, υπήρξε σαφή διάσταση απόψεων μεταξύ των όσων ελέχθησαν από τους κ.κ. Παντελάτου και Σκλάβη όσον αφορά στα χρωστούμενα στους υπαλλήλους, έκαναν αναφορά για καθυστέρηση ενός μισθού, ενώ οι τελευταίοι πρεσβεύουν ότι η εταιρία τους οφείλει περισσότερο από δύο μισθούς, καθώς και επιδόματα του τρέχοντος έτους.

Αντιόπη Σχοινά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v